Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn juichte te vroeg: ‘Ik dacht dat-ie erin ging’

De prijzenkast van Ajax wordt dit seizoen niet aangevuld. Na de verloren KNVB-bekerfinale is de laatste kans op nieuw zilverwerk verkeken. Steven Bergwijn omschrijft de ontknoping van de eindstrijd als exemplarisch voor een verloren voetbaljaar.

01 mei 2023 - 10:11
Bergijn Finale 1200
Bergwijn spreekt van een kloteseizoen. © Pro Shots

De maker van het openingsdoelpunt werd vlak voor het eindsignaal gewisseld. Hij zag het vervolgens vanaf de penaltystip misgaan voor zijn ploeg. “Dit doet heel veel pijn,” stelde Bergwijn in gesprek met Ajax TV. “Ik vond ons eigenlijk sterk vandaag. We hebben niet veel weggegeven. Misschien kun je ons verwijten dat we de tweede goal niet maakten, maar dat is ook voetbal. Niet alles gaat erin.”

Toch kreeg Bergwijn zelf de uitgelezen kans om Ajax op een 2-0-voorsprong te zetten. Nadat Brian Brobbey de bal in de tweede helft tegen de paal schoot, had de aanvaller ‘m voor het intikken. Ware het niet dat hij al op weg was naar zijn teamgenoot om het verwachte doelpunt te vieren.

“Ik liep al naar Brian toe, omdat ik hem Joël Drommel zag uitkappen. Ik dacht dat-ie erin ging, maar aan zijn gezichtsuitdrukking zag ik al snel dat dit niet zo was. Het is niet anders,” treurde Bergwijn voor de camera van ESPN.

Brobbey baalde ook van het bewuste moment. “Ik wilde de bal door het midden schieten, maar hij kwam op de paal. Daar heb ik geen verklaring voor. Als Steven zich had omgedraaid, kon hij ook nog een doelpuntje maken. Maar ja…”

Aanbevolen
Heitinga: ‘De positie waar we staan, is niet zonder reden’

In de beslissende strafschoppenserie joeg Brobbey de bal vervolgens de tribunes op. Hij was een van de drie Ajacieden die het vanaf elf meter niet lukte trefzeker te zijn. Daardoor ging de dennenappel opnieuw naar Eindhoven. “Het is echt een baalavond. We hebben wel alles gegeven, dus ik ben trots op de boys. Nu moeten we zorgen dat we tweede worden. De Champions League willen we sowieso halen.”

We vinden het momenteel lastig die knop al om te zetten. Het voetbal in De Kuip was wederom niet goed. Voor de vijfde maal op rij (!) werd verloren van PSV. Dat doet veel pijn. De gifbeker moet tot de laatste druppel leeg.

“Dit is tekenend voor ons seizoen,” beaamde Bergwijn. “We moeten nu vechten voor een Champions Leagueplek. Het is al een kloteseizoen, maar als dat niet lukt, is het nog erger,” zei de aanvaller, die het belang om als ploeg dicht bij elkaar te blijven benadrukte.

“Iedereen is nu teleurgesteld, maar we proberen elkaar ook op te peppen. Er wachten namelijk nog vier belangrijke wedstrijden. Onze prestatie van vorige week tegen PSV was schandalig. Ditmaal speelden we wel met ons hart, als een team. Helaas zijn penalty’s een loterij,” besloot de aanvaller.

Aanbevolen
Getergde Klaassen weerspreekt toneelspel tijdens opgefokte bekerfinale

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >