Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Getergde Klaassen weerspreekt toneelspel tijdens opgefokte bekerfinale

Na afloop van de na penalty's verloren KNVB-bekerfinale verscheen Davy Klaassen in de perskamer van De Kuip. Daar keek hij met het voetbaljournaille terug op een voor Ajax teleurstellende eindstrijd. Vooral het gedoe voor rust was een heet hangijzer.

30 april 2023 - 22:20
Klaassen 1200 (2)
Klaassen en Ajax oogden opgefokt. © Pro Shots

De eerste helft kenmerkte zich door opgefokt gedrag. Continu zeiken, duwen, trekken, rollebollen en duikelen. Ook Klaassen liet zich daarin niet onbetuigd. De middenvelder kreeg er logischerwijs de nodige vragen over. Was hij het ermee eens dat het weinig met voetbal te maken had?

“Ik begrijp wel dat mensen dat zo zien,” ging Klaassen dieper op de kwestie in. “Zo’n seizoen helpt ook niet mee. Vorige week verloren we van PSV omdat we te weinig strijd leverden. Dat wilden we nu niet weer laten gebeuren. Met dat idee stapten we ook het veld op. Soms kom je daarmee ook in een wedstrijd. Ik geloof echter dat er dingen gebeurden die niet netjes waren. Of te ver gingen. Daar moeten we een betere balans in vinden.”

Willem Vissers van De Volkskrant nam er geen genoegen mee. Hij stelde er moe van te worden spelers continu op de grond te zien liggen en vol misbaar op het gras te zien slaan. Om vervolgens doodleuk weer op te staan, alsof er niks is gebeurd.

Aanbevolen
Heitinga: ‘De positie waar we staan, is niet zonder reden’

Klaassen ging er niet in mee. “We liggen niet op de grond omdat het geen pijn doet. Ik lig niet voor Jan Lul op het veld. Ik snap waar jullie heen willen. Dat jullie vinden dat we ons aanstellen, maar dat is niet altijd zo. Op het moment van zo’n tackle doet het pijn. Dan schrik je ook, want het gaat hard. Ik laat je de wond wel even zien.”

De middenvelder stond op en rolde zijn broekspijp omhoog om te tonen dat hij wel degelijk goed was geraakt. Ook wilde Klaassen niet horen dat puur strijd leveren niet bij Ajax zou passen. “Ajax moet altijd een vechtmachine zijn. In de jaren dat we heel goed waren, was het leveren van strijd ook een van onze sterke punten.”

Klaassen was al voor het aanbreken van de penaltyreeks gewisseld. Hij kwam dus niet aan de beurt. Anderen wel. Geoefend was er tijdens trainingen niet. Vond de Ajacied dat niet gek? “Dat vind ik lastig. Voor het WK met Oranje oefenden we veel. Toen gingen we er ook uit. Als we nu hadden gewonnen, dan had ik niemand hierover gehoord, dus ja…”

“Dit doet wel even pijn. Het is een grote teleurstelling, maar het is niet anders. Ik zag in elk geval een team. Daar begint alles mee. We kunnen nu wel in de put gaan zitten de hele week, maar we moeten toch weer vooruitkijken naar AZ-thuis. Het gas moet er dan weer vol op, want de komende wedstrijden om de tweede plek zijn nog steeds heel belangrijk.”

Aanbevolen
Ajax verliest bekerfinale na penalty’s van PSV en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >