Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis heeft spijt van slaande beweging richting idioot na Twente-uit

Steven Berghuis raakte zondag onderwerp van gesprek na afloop van FC Twente-uit (3-1). De aanvaller deelde handtekeningen uit, vlak voor hij de bus instapte. Daarbij werd hij zo door een omstander getergd, dat hij zijn emoties niet in de hand had. Met een slaande beweging over het dranghek als resultaat.

28 mei 2023 - 21:32
Berghuis 1200 (1)
Het werd Berghuis een keer te veel. © Pro Shots

Het filmpje van het voorval vloog meteen over het internet heen. De aanleiding voor de woede-uitbarsting van Berghuis is er niet op te zien. Of het een voltreffer was, is eveneens niet waar te nemen. Berghuis baalt in elk geval dat hij zich uit de tent heeft laten lokken door een totale idioot achter de hekken.

Het management van Berghuis heeft inmiddels via het ANP gereageerd. De uitleg is dat de aanvaller continu in zijn gezicht werd gescholden, terwijl hij bezig was met het uitdelen van handtekeningen aan kinderen. De persoon in kwestie is door Berghuis ook een paar keer gewaarschuwd, maar dat bleek aan dovemans oren. Ook Brian Brobbey zou racistisch zijn bejegend. Op zeker moment werd het Berghuis te veel.

Aanbevolen
Bibberend Ajax met mazzel naar play-offs Europa League en dit valt op

Berghuis laat zondag weten te balen van wat er is gebeurd. “Ik heb spijt van mijn actie. Ik had dit niet moeten doen. We krijgen na elke uitwedstrijd heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daarom vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op. Dat snap ik ook. Het is niet goed. Ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax.”

Een beveiliger maande Berghuis meteen na het incident de bus in. Bij aankomst in Amsterdam had hij volgens het ANP meteen een gesprek met John Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. De conclusie is dat de club de acties van Berghuis afkeurt. Ajax gaf zelfs een boete.

Aanbevolen
Rensch: ‘We weten dat we vaak te slap beginnen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >