Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ward laat functie als directeur voetbalzaken bij Ajax schieten

Ken je die mop over Julian Ward die... Nou ja, laat maar. De Engelsman leek op weg naar een functie bij Ajax als opvolger van Marc Overmars, maar witte rook gaan we niet zien. Ward laat een loopbaan in Amsterdam schieten.

31 maart 2023 - 08:32
Arena 1200
Ward krijgt hier dus geen rondleiding. © Pro Shots

We zeggen eerlijk dat we al een update achter de schermen klaar hadden staan. Eentje waarin we ronduit vertelden wie Ward nou eigenlijk precies is en waarom Ajax hem wilde hebben. Dat artikel gaat het levenslicht niet zien, want we lezen bij De Telegraaf en Voetbal International dat Ward er geen heil meer in ziet. Over het precieze waarom, horen we vast spoedig meer.

Algemeen directeur Edwin van der Sar hoopte eind maart de opvolging van Overmars rond te hebben, maar ook dit gaat niet lukken. Een lelijke streep door de rekening. Bovendien is er ook nog geen commissaris voetbalzaken benoemd, al liet rvc-voorzitter Pier Eringa weten dat dit een kwestie van een aantal weken is. Idealiter wordt ook die functie eerst ingevuld, waarna een directeur voetbalzaken wordt aangesteld.

Met Ward zijn meerdere gesprekken gevoerd. Het leek allemaal de goede kant op te gaan, maar onderweg werd toch ergens een afslag gemist. Dus nu moet Ajax doorschakelen. Het vizier wordt daarbij gericht op Duitsland. Volgens De Telegraaf is Sven Mislintat de nieuwe kandidaat om directeur voetbalzaken te worden. De Duitser was eerder sportief directeur van VfB Stuttgart. Ook was hij scout bij Borussia Dortmund en Arsenal.

Wordt – zoals altijd – vervolgd.

Aanbevolen
Win toffe prijzen met jouw gouden ticket in Ajax Life 8!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >