Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch doet er alles aan bekerduel met Feyenoord te halen

Terwijl een groot deel van de Ajacieden is uitgevlogen voor interlandverplichtingen, bleef Devyne Rensch in Amsterdam achter om te revalideren van een bovenbeenblessure. Hoe lang hij er precies uit ligt, is lastig te zeggen.

25 maart 2023 - 11:19
Renschblessure800
Rensch speelde dit seizoen nog niet tegen Feyenoord. © Pro Shots

Een paar dagen voor de teleurstellende klassieker in de Johan Cruijff Arena (2-3) ging het mis voor Rensch. “Ik wilde een pass geven. Toen schoot het in m’n bovenbeen, m’n lies,” zo vertelt hij aan het eigen clubkanaal. “Het voelde gelijk al niet goed. In eerste instantie denk je: klote. Daarna komt het besef dat je de klassieker wellicht gaat missen.”

Rensch wist dat het een lastig verhaal zou worden, maar hoopte desondanks op een wonder. “Maar na verschillende testen bleek dat het ‘m echt niet ging worden. Dan ben je wel even stil, omdat je de wedstrijd van het jaar moet missen. Je voelt verdriet, boosheid, van alles en nog wat. Maar ik kon er niets aan doen. Het gebeurde zomaar. Daarvoor had ik ook geen last.”

Hoe lang Rensch er precies uit ligt, vindt hij lastig te zeggen. Hij is in ieder geval nog niet aangesloten bij de groepstraining. “Ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar buiten kan en weer kan gaan rennen. Dan duurt het vast niet lang meer. Ik hoop dat ik er bij de eerstvolgende wedstrijd gewoon weer bij ben.”

Aanbevolen
Juf Steffie en Ajax organiseren ‘vetste schoolreisje ooit’

Ajax hervat de competitie op zondag 2 april met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daarna volgt de halve finale in het KNVB-bekertoernooi tegen Feyenoord. Die wedstrijd staat met rood omcirkeld in de agenda van Rensch. Hij miste dit seizoen immers beide klassiekers. In De Kuip was hij geschorst, terwijl de bovenbeenblessure hem onlangs aan de kant hield. 

“Ik wil er heel graag bij zijn, omdat ik dit seizoen nog niet tegen Feyenoord heb gespeeld,” vervolgt de verdediger. “Ik wil het koste wat het kost halen, maar ik moet ook aan mezelf denken natuurlijk. Als het niet te halen is, is het niet te halen. Ik heb ook gehoord dat het een blessure is die vervelend kan worden als je te snel weer begint.”

De kampioensambities van Ajax staan voorlopig in de koelkast geparkeerd. De focus moet daarom op de tweede plek en het winnen van de beker. “Feyenoord in de halve finale, dat is toch wel lekker,” zo blikt Rensch vooruit. “Of er revanchegevoelens leven? Dat denk ik wel. Het is nu ook uit in De Kuip. Het is hopen op de winst.”

Ajax Life Podcast #95 - Uitsupporters onder druk

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >