Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: welke Ajacieden laat jij in klassieker op koppositie jagen?

Giert bij jullie de adrenaline ook al door het lijf? Voor velen is de klassieker sowieso de wedstrijd van het jaar. Ditmaal zijn de belangen nog groter. Tijd dus om een winnende Ajaxformatie te creëren.

17 maart 2023 - 10:14
Klaassen 1200
Welke rol heb jij in gedachte voor Klaassen? © AFC Ajax

De bal gaat zondag op het traditionele tijdstip van 14.30 uur rollen in de stijf uitverkochte Johan Cruijff Arena. Toch zijn we al sinds het laatste fluitsignaal in Heerenveen-uit (2-4) bezig met de kraker tegen Feyenoord. Een rechtstreeks duel om de koppositie. Een gevecht waarvan de uitslag zomaar grote gevolgen kan hebben voor de titelstrijd.

Goed, dat hoeven we jullie allemaal niet te vertellen. De belangen zijn overduidelijk. De opstelling van Ajax is dat nog niet helemaal. Op de persbabbel in aanloop naar de klassieker wilde John Heitinga nog geen tipje van de sluier lichten. Logisch, je hoeft de tegenstander vooraf immers niet wijzer te maken dan nodig.

Veel posities kun je waarschijnlijk zo invullen. Heitinga werkte de laatste weken aan vastigheden. Bepaalde koppeltjes lijken prima te functioneren. Toch oogt Ajax defensief soms nog kwetsbaar. Hoe zet jij de poppetjes neer om de boel achterin dicht te houden?

Tegen Heerenveen kreeg Kenneth Taylor de voorkeur boven Davy Klaassen. Ajax speelde een overtuigende wedstrijd, maar Klaassen is wel een speler die bij uitstek geschikt lijkt voor een beladen wedstrijd als de klassieker. Aan wie geef jij de voorkeur?

Je merkt het al, er valt weer genoeg te kiezen. We zijn benieuwd naar jouw strijdplan. Open de Ajax Life-app of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Feyenoord en maak jouw ideale opstelling.

Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >