Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga baalt dat Ajaxsupporters opnieuw niet welkom zijn in De Kuip

In de strijd om de KNVB-beker wacht Ajax in de halve finale een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Volgens Heitinga een interessant affiche, maar de hoofdcoach baalt vooral dat er geen Ajaxsupporters meereizen naar Rotterdam.

Door Jordy Haak
05 maart 2023 - 20:44
Heitinga Over Beker 1200
Heitinga kijkt liever naar de toekomst. © Pro Shots

Verrassend is het inmiddels niet meer dat Ajacieden niet welkom zijn in De Kuip. Toch blijft het uitermate frustrerend dat het na al die jaren zonder uitsupporters nog steeds niet is gelukt om de boel op orde te krijgen. Bij een toffe bekerpot horen supporters van beide clubs aanwezig te zijn, maar ook ditmaal was al snel duidelijk dat niet zou gebeuren.

“Het is een interessante bekerloting, maar vooral ook een merkwaardige,” laat Heitinga weten op de persbabbel na afloop van het gewonnen eredivisieduel met NEC (1-0). “We loten een uitwedstrijd, waarbij onze supporters niet mogen meereizen. Ik denk dat dit wel het moment was geweest om bij elkaar te komen en te kijken welke mogelijkheden er waren,” is zijn antwoord op een vraag van Ajax Life.

Aanbevolen
Heitinga benadrukt belang van zakelijke zege en krijgt goede signalen

Daarmee sluit Heitinga zich aan op de woorden die Edwin van der Sar eerder dit weekeinde liet optekenen door De Telegraaf. De algemeen directeur stelde teleurgesteld te zijn. “De burgemeester gaat over de openbare orde en veiligheid, wij niet. Alleen hadden we graag met alle betrokken partijen vooraf in gesprek gegaan. Dat is nu niet gebeurd. Er worden in Nederland steeds makkelijker uitsupporters geweerd.”

Heitinga deelt die mening. “De beslissing was helaas al genomen. Ik ben daarover geïnformeerd en helaas zijn we niet meegenomen in het besluitvormingsproces. Dat vind ik merkwaardig, want ik denk dat we vooral naar de toekomst moeten kijken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >