Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hamstra neemt zelf beslissing te vertrekken bij Ajax

Gerry Hamstra trekt spoedig de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dicht. Hij onderhandelt momenteel met Ajax over het ontbinden van zijn contract, dat nog tot de zomer van 2024 loopt.

21 maart 2023 - 10:17
Hamstra 1200
Hamstra gaat Ajax verlaten. © AFC Ajax

De technisch manager trekt zelf de conclusie dat hij is gezakt voor zijn examen, waarna Ajax in een sportieve crisis belandde. Dat nieuws brengt De Telegraaf. Hamstra voelt zich voor een groot deel verantwoordelijk voor het aanstellen van Alfred Schreuder en de mislukte transferzomer. Daarom heeft hij bij de clubleiding aangegeven te vertrekken.

Dat besluit heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur is uitgekomen bij Julian Ward. Laatstgenoemde heeft bij Liverpool een goede reputatie opgebouwd. Hij moet bij Ajax komende zomer gaan bouwen aan een nieuwe succesformatie.

Daarmee wordt de functie van Hamstra zo goed als overbodig. In de voorgaande jaren was hij – met Marc Overmars op de positie van technisch directeur – verantwoordelijk voor de jeugdcontracten. Die taak komt in de nieuwe samenstelling van het bestuur echter grotendeels te liggen bij Maurits Hendriks. Ajax wil Klaas Jan Huntelaar graag binnenboord houden, waardoor voor Hamstra weinig taken resteren.

Aanbevolen
Mooie sfeerbeelden van klassieker, maar daar koop je niets voor

De voormalig technisch directeur van sc Heerenveen was ooit een plaatje voorgeschoteld dat hij op termijn de eindverantwoordelijke op technisch gebied bij Ajax kon worden. Door het noodgedwongen vertrek van Overmars belandde Hamstra – samen met Huntelaar – eerder dan gepland op die positie. Een groot succes werd het helaas niet. Veel aankopen, waar serieus veel geld voor is betaald, renderen vooralsnog onvoldoende.

Het is duidelijk dat er de komende tijd heel wat belangrijke knopen moeten worden doorgehakt. Niet alleen over de definitieve opvolger van Hamstra, maar ook over een geschikte voetbalman voor in de raad van commissarissen. Ondertussen moet ook een beslissing worden genomen over het al dan niet aanblijven van John Heitinga als hoofdtrainer.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >