Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Mooie sfeerbeelden van klassieker, maar daar koop je niets voor

Prolongatie van de landstitel is voor Ajax heel ver weg na de pijnlijke 2-3-nederlaag tegen Feyenoord. De 194ste editie van de klassieker leverde fraaie sfeerbeelden op, maar daar koop je helaas helemaal niets voor.

Door Jordy Haak
20 maart 2023 - 11:55
Klassieker 1200 (1)
Aan deze boodschap verandert niets. © De Brouwer

Alle ingrediënten waren aanwezig om er een gedenkwaardige klassieker van te maken. Ajax - Feyenoord is voor velen sowieso de wedstrijd van het jaar, maar ditmaal betrof het ook nog een rechtstreeks duel om de koppositie. Alle termen kwamen voorbij: een strijd om de macht, een kraker onder hoogspanning, aanhaken of afhaken.

Met veel vlagvertoon, een fraai doek op Zuid en heel wat vuurwerk werd het belang van de klassieker nog maar eens benadrukt. Vooral de eerste helft ontwikkelde zich tot een wilde achtbaanrit met de nodige loopings. Onder aanvoering van een buffelende Edson Álvarez draaide Ajax een vroege 0-1-achterstand om in een voorsprong.

Tot zover was er weinig aan de hand, maar over de tweede helft hebben we het liever niet meer. De geest leek ineens uit de fles, Feyenoord had het momentum en sloeg na de gelijkmaker ook in de slotfase nogmaals toe. De schaal is daarmee verder weg dan ooit.

Na zo’n mentale dreun denk je liever helemaal niet meer terug aan het duel. Een fotoverslag maken we echter altijd. Onze fotograaf De Brouwer schoot ook ditmaal de plaatjes. Daar zitten best fraaie sfeerbeelden bij, maar deze waren veel mooier geweest met Ajax aan kop van de ranglijst.

Wil je na het plaatjes kijken nog een (protest)stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd? Dat kan hier.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >