Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey vond reserverol niet moeilijk, maar juist leerzaam

Calvin Bassey mocht tegen NEC (1-0) weer in de basis beginnen. De verdediger is de laatste weken niet altijd zeker van een plekje bij de eerste elf. Toch blijft Bassey positief. Van op de bank zitten, heeft hij veel geleerd.

05 maart 2023 - 19:59
Basseyajanec800
Bassey speelde tegen NEC een prima pot. © Pro Shots

Thank God for the win,” zo begint Bassey, die met een brede glimlach achter de desk van de perskamer heeft plaatsgenomen. Het is een beeld dat we van de verdediger kennen. Bassey kent een wisselvallig debuutseizoen bij Ajax, maar blijft altijd positief. Ook als hij een wedstrijd vanaf de bank moet toekijken. 

“Het was voor mij niet moeilijk,” zo reageert hij op de vraag hoe hij de afgelopen weken heeft beleefd. “Ik heb vertrouwen in de trainer. Natuurlijk is het niet leuk als je niet speelt, maar soms moet je even op de bank zitten om iets te kunnen leren. Dus nee, het was niet moeilijk. Ik zie het eerder als een leercurve.”

Bassey sprak met John Heitinga over zijn reserverol. Wat de trainer hem vertelde? “Wees klaar, kijk en leer. Ik kijk veel naar Edson Álvarez en Jurriën Timber. Hoe ze opbouwen van achteruit en hoe ze staan in de restverdediging. Ik doe extra werk op de training en kijk naar videobeelden met Dwight Lodeweges. Het is fijn dat dit zijn vruchten afwerpt.”

Aanbevolen
Heitinga benadrukt belang van zakelijke zege en krijgt goede signalen

Hoe Bassey met de situatie omgaat, is alleen maar te prijzen. Niet muiten, maar er alles aan doen je terug in de basis te knokken. Niemand is groter dan het team. “Begrijp me niet verkeerd: er zit altijd wat frustratie, want niemand wil op de bank zitten. Maar ik weet dat het niet alleen om mij gaat. Aan het einde van de rit willen we als team kampioen worden.”

“Iedereen heeft verschillende manieren van leren,” zo vervolgt de verdediger. “Soms moet je er even naast staan om te zien wat je mist. Als je altijd speelt, zie je sommige dingen misschien niet. Het is anders vanaf de zijkant. Het heeft mij in ieder geval geholpen. Niet dat de trainer me nu telkens op de bank moet zetten hoor, haha!”

Tot slot gaat Bassey in op de vraag op welke positie hij het liefst speelt. De verdediger, die zowel op linksback als centraal achterin uit de voeten kan, heeft een voorkeur voor laatstgenoemde positie. “Maar om eerlijk te zijn, wil ik gewoon altijd spelen. Het laatste waar ik aan denk is op welke positie. Als ik op het veld sta, geef ik 110 procent.”

Aanbevolen
Doelpunt Kudus genoeg voor nipte zege op NEC en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >