Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 7: terug in de titelrace

Ondanks dit tamelijk turbulente seizoen, strijdt Ajax onder leiding van John Heitinga in maart nog ‘gewoon’ om de dubbel. In ons nieuwste magazine gaan we onder andere dieper in op de zin- en onzin van tussentijdse trainerswissels. Ajax Life 7 valt vanaf vrijdag 3 maart op de mat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje!

01 maart 2023 - 22:51
Al7aankondiging800
Wijndal vertelt over zijn moeizame debuutjaar. © Ajax Life

De niet onomstreden Owen Wijndal siert onze cover. Niet met zijn bekende grijns, maar met een serieuze blik. De linksback kent immers een moeizaam debuutjaar, maar een gebrek aan zelfvertrouwen kun je hem niet verwijten, blijkt ook in dit interview. We bespreken zijn spel aan de hand van statistieken. Wijndal vertelt hoe hij met Steven Bergwijn denkt de beste linkerflank van de eredivisie te worden. 

Elders in het magazine beantwoordt Ajax’ tweede aanvoerder Jurriën Timber ingestuurde supportersvragen in de rubriek Vragenvuur. Zo gaat de centrale verdediger uitgebreid in op de aanstaande confrontatie met zijn broer in de klassieker, zijn ‘anonieme’ trip door Rotterdam en de trainerswissel.

Aansluitend op bovengenoemde trainerswissel duikt Menno Pot de rijke clubhistorie in en analyseert hij tien eerdere momenten van crisismanagement in de Ajaxkantoren. Welke tussentijdse instappers deden het goed op de trainersstoel en welke niet? Van Karel Kaufman tot Erik ten Hag, die Marcel Keizer halverwege het seizoen 2017/2018 opvolgde.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 7 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Marcel Keizer brengt ons indirect bij Abdelhak Nouri. De Koning van Geuzenveld wordt op 2 april alweer 26 jaar... Ruim vijf jaar na die dramatische middag in Oostenrijk praten we voor het eerst uitgebreid bij met zijn oudste broer Abderrahim. Niet alleen over de huidige situatie van Abdelhak, maar ook over de plannen van de Nouri Foundation. “Het gaat binnen de situatie een stuk beter… Het liefst gaan we met hem naar buiten, maar dat blijft moeilijk,” aldus Abderrahim.

In dit nummer vind je ook verenigingsnieuws. Zo is Supportersvereniging Ajax op zoek naar Ajacieden die zich vrijwillig verkiesbaar willen stellen voor de verenigingsraad. We leggen in deze editie kort uit wat dat precies inhoudt. Ben je een betrokken Ajacied én lid van SV Ajax, neem dan hier een kijkje. Je kunt je tot 31 maart aanmelden.

Ajax Jonge Schare-lid Noé Mazel vertelt in dit nummer over zijn avontuur als Dapp’re Schrijver rondom de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De zestienjarige Ajacied blikt terug op een toffe dag en de ‘start van zijn pasgeboren journalistieke carrière’, zoals hij het zelf omschrijft.

Aanbevolen
Ajax Life 7: win boek over Jan Wolkers, voetbalpsychologie of editie Hard Gras!

In onze verhalen vanaf De Toekomst vertelt Lize Kop waarom Ajax Vrouwen wat haar betreft altijd in de Johan Cruijff Arena zou moeten spelen en maken we kennis met Jaydon Banel, linksbuiten van Jong Ajax. Hij vertelt onder andere over het Ajaxverleden van zijn vader, zijn eigen ambities om de supporters te vermaken en de rol die Gerald Vanenburg daarin speelt.

Fred Grim speelde tussen 1984-1987 en 1994-2002 voor Ajax. Aan hem de uitdaging uit al zijn ploeggenoten zijn favoriete Ajaxelftal te smeden. Hij moet kiezen tussen Frank de Boer en Maxwell en Marco van Basten en Zlatan Ibrahimovic, terwijl hij ook praat over zijn bijzondere herinneringen aan Michael Laudrup.

Is dat alles? Nee! Zo lees je weer de vertrouwde columns van Sonny Silooy en Arco Gnocchi, laten Fokke en Sukke hun licht schijnen op de aanstelling van Dwight Lodeweges, brengt een lezer een ode aan Heiko Westermann, gaan we ‘in gesprek met’ de trainersstoel van Ajax en kun je jouw kennis toetsen in onze Heitinga Quiz.

Dit (en veel meer) vind je op 84 pagina’s. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >