Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mourinho over verschil tussen Zweedse en Bosnische Tahirovic

Ajax maakte zondag bekend dat het een akkoord heeft bereikt met AS Roma over de komst van Benjamin Tahirovic (20). Als we Romatrainer José Mourinho moeten geloven, dan haalt Ajax een middenvelder binnen met twee gezichten.

19 juni 2023 - 09:27
Tahirovic 1200
Tahirovic in het shirt van AS Roma. © Pro Shots

Tahirovic werd op 3 maart 2003 geboren in Spånga, Zweden. Hij begon zijn loopbaan bij het Zweedse Vasalunds IF, waarna hij in 2021 bij Roma neerstreek. Sinds begin maart van dit jaar is hij international voor Bosnië en Herzegovina. Hij heeft nu drie caps achter zijn naam staan.

In de Serie A kwam hij afgelopen seizoen tot elf wedstrijden. Hij mocht viermaal in de basis starten. Vooral de laatste maanden kreeg hij steeds vaker de gelegenheid zich te laten zien binnen de lijnen. Hij staat te boek als een centrale middenvelder, al is hij flexibel inzetbaar.

Zijn voormalig trainer Mourinho sprak al meerdere keren vol lof over Tahirovic, maar wegens bezuinigingen bij Roma is toch besloten hem te verkopen. Een Mourinho-uitspraak van vorig seizoen spreekt aardig tot de verbeelding: “Benjamin is soms Zweeds, soms Bosnisch. Als hij Zweeds is, dan is hij een relaxte en rustige voetballer. Wanneer hij Bosnisch is, dan is hij my warrior met ongelooflijke potentie.”

Aanbevolen
Mislintat legt bij Ajax steeds meer stukjes van transferpuzzel

In het Italiaanse La Repubblica noemde Mourinho de nieuwe Ajaxaanwinst een ‘toekomstig topspeler’. Als dat allemaal zo is, dan vraag je je af wat Roma bezielt om Tahirovic van de hand te doen. La Gazzetta dello Sport heeft daar een antwoord op. Op de roze pagina’s valt te lezen dat Roma van de Uefa te horen heeft gekregen dat het financieel de boel op orde moet krijgen. De club moet voor eind juli rond de dertig miljoen euro binnen harken. Of besparen.

De verkoop van Tahirovic draagt daaraan bij. La Gazzetta zegt te weten dat Ajax zo’n zevenenhalf miljoen euro betaalt voor de middenvelder. Daar bovenop kunnen nog een aantal bonussen worden vrijgespeeld. Ook zou er een doorverkooppercentage van vijftien procent zijn bedongen.

Ajax’ directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in elk geval zeer in zijn nopjes met het vastleggen van Tahirovic. “Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder. Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit. Over een paar dagen komt hij naar Amsterdam voor de medische keuring en om de contractuele zaken met ons af te ronden.”

Tahirovic is na Branco van den Boomen de tweede aanwinst die Mislintat weet vast te leggen. Dat er de komende maanden nog veel op transfergebied gaat gebeuren, staat sowieso wel vast. We blijven het volgen!

Aanbevolen
Info over Open Dag Ajax en oefenduels voorbereiding

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >