Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mislintat legt bij Ajax steeds meer stukjes van transferpuzzel

De transfermarkt begint langzaam op gang te komen. Wilde geruchten worden afgewisseld met concrete interesse. Rond Ajax speelt momenteel genoeg. Wat is de stand van zaken? Hou je vast: het is een flinke lijst.

19 juni 2023 - 11:02
Mislintattransferpuzzel800
Mislintat schaakt op meerdere borden. © Pro Shots

We zijn ontzettend nieuwsgierig naar hoe het vernieuwde Ajax eruit gaat zien. Wie vertrekt er uit Amsterdam? En welke spelers worden binnengehengeld door Sven Mislintat? Het belooft een interessante zomer te worden, zowel wat ingaande als uitgaande transfers betreft. Ook op bestuurlijk gebied zijn er nog wat open vacatures.

Branco van der Boomen was de eerste speler die Mislintat naar Amsterdam haalde. Daar kwam Benjamin Tahirovic zondag bij. De twintigjarige middenvelder maakt de overstap van AS Roma naar Ajax. Het is de bedoeling dat Tahirovic woensdag medisch wordt gekeurd, waarna hij een krabbel zet onder een vier- of vijfjarig contract.

Mislintat over het aantrekken van de Bosnisch international: “Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder. Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit. Over een paar dagen komt hij naar Amsterdam voor de medische keuring en om de contractuele zaken met ons af te ronden.” 

Een ander leuk nieuwtje tussendoor: we gaan weer een Van der Vaart in Ajaxshirt zien. Nee, geen Rafael natuurlijk. Het is zoonlief die de overstap naar Amsterdam maakt. Als het papierwerk eenmaal gereed is, gaat Damian komend seizoen in Ajax onder 18 spelen. Hij staat momenteel onder contract bij het Deense Esbjerg. 

We duiken niet meteen op alle geruchten, maar er spelen rond Ajax wel degelijk dingen. Zo heeft de club zijn pijlen gericht op Eduard Spertsyan, een aanvallende middenvelder van FK Krasnodar. In Rusland speelt hij vooral op de tienpositie, maar de Armeen – die een goede trap heeft – kan ook hangend als rechts- en linksbuiten opereren.

Aanbevolen
Mourinho over verschil tussen Zweedse en Bosnische Tahirovic

Er wordt gesproken over een transfersom van zo’n negen miljoen euro. Sinds de oorlog is het doen van zaken met Russische clubs wat complexer, maar volgens voetbalcommissaris Jan van Halst vormt de regelgeving geen struikelblok. “Met sommige clubs mag dat wel. Het is geen totale ban,” zo vertelde hij bij Ziggo Sport. Overigens liet van Halst verder niet veel los over Spertsyan. “Het is een speler die wel eens voorbijkomt.”

Naast versterking op het middenveld, is Ajax zich ook aan het oriënteren op een nieuwe rechtsback. Jorge Sánchez mag na een teleurstellend seizoen alweer vertrekken. Volgens De Telegraaf heeft Mislintat zijn oog laten vallen op Anton Gaaei. De twintigjarige Deen staat momenteel onder contract bij Viborg FF.

Ook de naam van Shurandy Sambo valt. De aan Sparta uitgeleende PSV’er liet afgelopen seizoen een goede indruk achter op Het Kasteel. Volgens het Eindhovens Dagblad is er nog geen sprake van een officieel bod, maar zou er al wel formeel zijn gesproken met het management van Sambo. De Telegraaf ontkent dat er interesse is vanuit Ajax. 

De vooralsnog grootste transfergekte speelt zich af rond Arda Güler. Het ‘wonderkind’ van Fenerbahce wordt al tijdje in verband gebracht met Ajax, maar de verhalen lopen nogal uiteen. De ene dag wordt gesproken over een done deal, de andere dag is hij een ‘onbespreekbaar geval’. Het levert in ieder geval het nodige rumoer op, waarbij Ajacieden de weg richting apps als Flight Radar al hebben gevonden.

Tot slot moeten we het hebben over uitgaande transfers. Niemand kijkt er gek van op als Mohammed Kudus, Jurriën Timber en Edson Álvarez vertrekken. Rond de eerste twee lijkt het vooralsnog rustig, maar duidelijk is dat Álvarez zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Borussia Dortmund heeft de Mexicaan een eerste contractvoorstel gedaan. Als de Duitsers er met hem uit zijn, gaan ze met Ajax om de tafel. Wordt vast vervolgd!

Ajax lijkt op meerdere borden te schaken. Mislintat liet eerder weten dat de club zich oriënteert op een centrale verdediger en een spits, mede omdat de koopoptie in het huurcontract van Lorenzo Lucca niet wordt gelicht. Duidelijk is dat voor overige posities ook wordt gezocht naar versterkingen. We gokken zomaar dat de lampen in de Johan Cruijff Arena de komende maanden tot in de late uurtjes branden.

Aanbevolen
Info over Open Dag Ajax en oefenduels voorbereiding

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >