Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Kijktip: Stekelenburg kijkt in Ajaxspecial terug op prachtige loopbaan

Maarten Stekelenburg heeft zijn handschoenen uitgedaan. De klus is geklaard. Zijn actieve keepersloopbaan is afgesloten. Voor een special van Ajax TV kijkt hij nog een keertje over zijn schouder op wat is geweest. Een dikke kijktip, wat ons betreft.

16 juni 2023 - 08:47

“Ik hou er niet zo van om over mezelf te praten. Het is nu tijd om terug te blikken, maar het is niet echt mijn ding,” stelt Steek aan het begin van de special. Toch doet hij het. En niet zonder reden. Hij kende met 21 jaar betaald voetbal, 451 wedstrijden in clubverband, dertien prijzen, 63 interlands en een WK-finale een indrukwekkende voetballoopbaan.

In de special kijkt de Ajacied terug op zijn Ajaxdebuut, het behalen van de derde ster en natuurlijk zijn terugkeer in Amsterdam. Maar het begon allemaal op 11 augustus 2002. Een piepjonge Stekelenburg debuteerde tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijffschaal. Ajax won met 3-1. “Dat vergeet je nooit meer. Het was een droom die uitkwam. Mijn eerste wedstrijd en dan meteen een prijs. Beter kun je niet beginnen.”

Aanbevolen
Maak kans op speeltegoed bij Plaza Padel en een padelracket!

Stekelenburg zou uitgroeien tot eerste keeper en Ajaxheld. Dat hij op zeker moment zou uitvliegen, was wel duidelijk. De geboren Haarlemmer stond na Ajax onder de lat bij AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton. Hij keerde in 2020 terug op het oude nest, waar hij nog drie jaar volop genoot om weer echt Ajacied te zijn.

“Ik kijk met een enorm trots gevoel terug op mijn laatste seizoenen bij Ajax. Het was mentaal ook wel zwaar met blessures, maar die twee kampioenschappen vergeet ik nooit meer.”

Ben je de special hierboven al aan het kijken? Nee? Waar wacht je op dan?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >