Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 10: mopperen met Mister Ajax

Over drie weken begint het seizoen 2023/2024. Wat leerden we van het afgelopen jaar? Cultuurbewaker Sjaak Swart spreekt openhartig. Dit en meer lees je in ons laatste magazine van dit seizoen, vanaf vrijdag 9 juni exclusief op de mat bij leden van SV Ajax. Voorproefje!

08 juni 2023 - 08:41
Aankondigingal10 800
Cultuurbewaker Swart spreekt openhartig. © Ajax Life

Mister Ajax Sjaak Swart kan machtig mopperen over ons aller Ajax. Zíj́n Ajax, vooral. Maar zijn emoties vloeien voort uit clubliefde. Onvoorwaardelijke clubliefde. Zelfs na het sportief dramatische afgelopen seizoen. Bevlogen evalueert de 603-voudig Ajacied seizoen 2022/2023 en geeft hij zijn visie op de toekomst. Dan weet je al snel: Mister Ajax moet als cultuurbewaker de laatste cover van dit seizoen sieren. Bij voorkeur liefkozend met zijn tweede grote liefde. 

Verder vind je de inmiddels traditionele afsluitende interviews met Ajacied van het Jaar Steven Berghuis en Talent van het Jaar Kenneth Taylor. Eerstgenoemde gaat onder andere in op de vraag of hij volgend seizoen de aanvoerdersband wil dragen, terwijl Taylor terugblikt op een voor hem in meerdere opzichten tegenstrijdig seizoen.

Via onze statistiekenleverancier Stats Perform vangen we dit tussenjaar (?) in cijfers. Wat zijn – los van het lagere aantal behaalde punten – de belangrijkste verschillen vergeleken met de afgelopen kampioensjaren? Of beter gezegd: wat moet er in detail verbeteren om komend seizoen weer met de schaal te eindigen? 

In dit laatste nummer geven Fokke & Sukke voor het laatst hun visie op Ajax. In dit geval op een écht mislukt seizoen. We hadden graag hun contract verlengd, maar na dit debuutseizoen staan beiden open voor een nieuw avontuur. Of één van hen, maar met een twee-eenheid weet je dan genoeg. 

We blikken uiteraard terug op de trainerswissel: Alfred Schreuder out, John Heitinga in. Hoe zinvol was die mutatie uiteindelijk? Voormalige Ajaxinterimmers als Adrie Koster en Hans Westerhof blikken terug op hun eigen instapmoment en op de geleverde prestaties in vier maanden onder Heitinga.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 10 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Het seizoen op en naast het veld was dit seizoen behoorlijk tegenstrijdig. Met twee fotoverslagen zoomen we in op het afzien vanaf de tribunes in binnen- en buitenland, terwijl SV Ajax dit teleurstellende seizoen ongelooflijk veel Ajacieden van de maar groeiende Ajaxfamilie liet genieten op de vele evenementen voor jong en oud. Om het op z’n Amsterdams direct te zeggen: aan ons lag het niet. 

Uit onderzoek onder het SV Ajax Ledenpanel blijkt dat er tevredenheid heerst over de merchandising en fanshop, zowel fysiek als online. Enkele uitkomsten: leden pleiten voor hogere kortingen en meer exclusieve producten in deze tijden van prijsstijgingen. Een mooi eerste uitvloeisel tussen club en supportersvereniging vind je in de vorm van een tof Ajaxornament.

Op De Toekomst praten we met middenvelder Silvano Vos. Onder andere over de ‘correctie’ die hij van zijn moeder en oma kreeg aan het begin van dit seizoen. Suzanne Bakker, kampioenenmaker bij Ajax Vrouwen, vertelt uitgebreid over de volgende stap die nu moet worden gezet: plaatsing voor de poulefase van de Champions League.

Onze columnisten sluiten af met een scherpe en hoopvolle pen. Zo verhaalt Sonny Silooy over de kopzorgen waarmee Ajax dit seizoen kampte en weet Arco Gnocchi zijn lege juichtank weer enigszins te vullen. Elk nadeel heeft immers ook zo zijn voordeel.

Tot slot is er voor diegene die de gifbeker nog niet leeg hadden een quiz over seizoen 2022/2023 en doceert Menno Pot ons over het Ajax Jaarboek. Dit seizoen misschien wel extra verzamelwaardig en voor leden van SV Ajax verkrijgbaar met een aardige korting

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life verschijnt in het nieuwe seizoen voor het eerst op 11 augustus. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >