Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn wil geen opgefokt en irritant gedrag zien bij Ajaxspelers

Maurice Steijn nam vrijdag in Herzogenaurach alle tijd voor de media. De trainer vertelde dat hij zijn spelers duidelijk heeft gemaakt dat het over moet zijn met klagen, miepen, zeuren en zaniken. Hij gaf een toelichting waarom hij daar vanaf de start scherp op is.

28 juli 2023 - 17:58
Gedrag 1200
Steijn is duidelijk wat hij van zijn spelers wil zien. © Pro Shots

Natuurlijk zag ook Steijn de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV. Hij stoorde zich destijds behoorlijk aan het opgefokte gedrag van de voetballers binnen de lijnen. Bij Ajax maakte vooral Davy Klaassen zich daar schuldig aan. De middenvelder is een van de spelers met wie Steijn hierover heeft gepraat.

Ook tijdens het met 3-0 verloren oefenduel met RSC Anderlecht stoorde Steijn zich aan het gedrag van spelers. “Ik vond dat niet goed,” zegt de trainer, die daarmee ook doelt op een zware overtreding van Devyne Rensch en het gedoe eromheen. “Ik wil af van dat reageren en ageren. Dat zag ik vorig seizoen heel veel bij deze ploeg.”

Steijn had hierover een goed onderhoud met Klaassen. “Ik heb hem verteld dat ik me als trainer van Sparta kapot ergerde aan het gedrag van sommige Ajaxspelers. Ook tegen Davy zei ik dat hij zichzelf tekortdeed met zijn opgefokte gedrag. Zo’n jongen is hij ook helemaal niet. Rensch heb ik eveneens bij me gehad. Die tackle tegen Anderlecht zat tussen geel en rood in. Dan moet het ook klaar zijn. Niet meer reageren. Daar wil ik echt vanaf.”

Aanbevolen
Steijn wil niet voor opties drie en vier op transfermarkt gaan

“Er mag van mij echt stevig worden gespeeld,” vervolgt Steijn. “Even voor elkaar opkomen, vind ik hartstikke goed. En je mag ook best eens ageren tegen een scheidsrechter als je vindt dat je tekort bent gedaan. Maar ik wil wel af van al die maniertjes. En ook van dat irritante gedrag. Daar sprak ik overigens ook met de hele groep over.”

Jay Gorter maakte het tijdens de training ook al mee. Hij was aan het mopperen over een beslissing van Steijn. De trainer maakte er korte metten mee en Gorter koos eieren voor zijn geld. “Ik accepteer dat niet als trainer. We maken met z’n allen fouten, ik ook. Ik voer echt wel een keer een verkeerde wissel door of maak een verkeerde tactische keuze. Je mag dan even reageren, maar dan moet het klaar zijn.”

“Of dat bikkelhard is? Vooral duidelijk, denk ik. Dat heeft ook met mentale weerbaarheid te maken. Het zit niet altijd mee en je hebt wel eens pech in een wedstrijd. Of de scheids heeft zijn dag niet. Kom op, niet zeiken, gewoon doorgaan. Dat is wel een van de ingrediënten die ik aan deze ploeg wil en kan toevoegen.”

Steijn vertelde dat hij het na de training ook meteen uitsprak met Gorter. De goalie bood zijn excuses aan. De twee gaven elkaar een hand en er ging een dikke streep onder. “Wel heb ik de groep nog verteld hoe we het gaan doen. Dat het zeuren en zaniken moet ophouden. De consequentie is ook heel simpel: als je blijft zeuren, blaas ik de partij af. Dan gaan ze maar een uur rennen. Ik wil daarin een andere mentaliteit zien. Dat gepiep moet achterwege blijven. Ik ga daar gewoon niet zo goed op en het leidt ook af.”

Aanbevolen
Steijn legt uit waar je zijn Ajax straks aan herkent

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >