Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Pakketje voor Ajax!

Het is vrijdag rond het middaguur. Ik besluit bij de slagboom van De Toekomst op jacht te gaan naar handtekeningenjagers. Wat drijft ze? Waar komen ze vandaan? Wie hopen ze te zien? Ik slaag niet helemaal (lees: helemaal niet) in mijn opzet.

21 juli 2023 - 13:59
Pakketje Ajax 1200
Goedemiddag, had u een centrale verdediger besteld? © Ajax Life

Het is een bekend beeld: supporters die zich langs de weg richting de trainingsvelden van Ajax ophouden. Jong en oud hoopt spelers te spotten. In het gunstigste geval stoppen ze, draaien ze het raampje open en maken ze tijd voor een selfie, een kort praatje en een handtekening.

Het lijkt me geinig om wat supporters te spreken en er een blogje over te tikken. Zij op jacht naar handtekeningen, ik op jacht naar handtekeningenjagers. Het lukt me niet, want bij de slagboom staat niemand. Ik ben de enige. Iets verderop zie ik wel een man van middelbare leeftijd een blauwe bal met zwarte stippen hooghouden. Hij doet dat midden op de weg waarop de spelers aankomen.

Hij blijkt niet zo goed in hooghouden. De bal stuitert continu van zijn voet af, de bosjes in. Terwijl hij erachteraan gaat, stuurt Kenneth Taylor zijn fonkelnieuwe BMW X5 de bocht door. Hij kan ongehinderd langs de geopende slagboom rijden. Als de man zijn bal heeft gevonden, blijkt dat hij geen enkele interesse heeft in de Ajacieden. Hij zakt onderuit tegen een boom om een boek te lezen.

De beste man heeft totaal geen aandacht voor de rustig voorbijrijdende Branco van den Boomen, gevolgd door de veel sneller rijdende Brian Brobbey. De slagboom gaat net op tijd open, zeg maar. De achttienjarige Olivier Aertssen is een stuk langzamer, want hij komt via P2 lopend aan met een rolkoffertje. Voor hem nog geen BMW.

Ik zie niet wat hij ziet, maar er volgt rap een zwaaigebaar. De schuifdeur gaat dicht en de slagboom open. Ligt er een geheime nieuwe aankoop op de achterbank?

Ook Calvin Bassey en Mohammed Kudus moeten nog een Beamer uitzoeken. De twee spelers komen in luxe Mercedessen aanrijden en moeten kennelijk nog een bezoekje brengen aan Van Poelgeest om een nieuwe auto uit te zoeken.

Handtekeningenjagers zijn er nog altijd niet als een zwaar geronk hoorbaar wordt. Wie komt eraan? Een motor onder een kap brult hevig, terwijl ik plofgeluidjes uit een uitlaat hoor komen. Het blijkt Steven Bergwijn, in een prachtige BMW, met heel wat geweld onder de motorkap. Hij is bij wijze van spreken al hoorbaar vanaf de A10.

Zo passeren de spelers een voor een de slagboom voor een training die om 14.00 uur staat gepland. Daarna vangt snel de reis naar Brussel aan voor het oefenduel met RSC Anderlecht op zaterdag om 13.30 uur. Ondertussen doet de eigenaar van de blauwe bal – volledig in zijn eigen wereld – step-ups op de stoeprand.

Terwijl hij zijn dingetje doet, meldt een bestuurder in een zwarte taxibus met geblindeerde ramen zich bij de slagboom. Deze blijft dicht. Dan gaat de achterschuifdeur open. Op een kiertje. De portier kijkt naar binnen. Ik zie niet wat hij ziet, maar er volgt rap een zwaaigebaar. De schuifdeur gaat dicht en de slagboom open. Ligt er een geheime nieuwe aankoop op de achterbank?

Heel even wacht ik nog. Er zal toch wel één handtekeningenjager komen? Mohamed Daramy, Benjamin Tahirovic en Géronimo Rulli rijden voorbij. Achter de slagboom worden ze achterna gerend door een aantal jeugdspelers. Alle voetballers van het eerste elftal lijken wel binnen. Of toch niet…?

Want wat zie ik daar? Een witte bestelbus van DPD. Op de zijkant staat ‘your delivery experts’ gedrukt. “Aaah kijk, eindelijk wordt een nieuwe aankoop bezorgd,” zegt een volwassen man naast me. Hij is twee tellen geleden aan komen lopen. Op zijn rug hangt een wit-rood-witte tas met Ajaxlogo en drie Andreaskruizen.

Hij hoopt spelers te spotten. Ik vertel hem dat hij net te laat is en dat iedereen al binnen is. “Ik wacht wel,” antwoordt hij stellig. Vervolgens neemt hij in gehurkte houding plaats langs de weg. Vastbesloten om zijn doel te behalen. Ik besluit dat ik mijn doel ook heb gehaald en loop terug naar de Johan Cruijff Arena.

Toch nog een handtekeningenjager gespot!

Man Gehurkt 1200

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >