Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Den Bosch als opponent toegevoegd aan lijstje oefenduels Ajax

Maurice Steijn is begonnen aan zijn avontuur als trainer van Ajax. De eerste veldtrainingen zitten erop en er staan interessante oefenpotjes op de kalender. Alle duels in de voorbereiding zijn live te zien bij Ziggo Sport.

04 juli 2023 - 11:23
Den Bosch 1200
Ajax en Den Bosch troffen elkaar onlangs nog. © Pro Shots

De voorbereiding begon donderdag met de jaarlijkse conditietestjes. Ook werd er flink gezweten in de fitnessruimte. De kicksen werden vrijdag voor het eerst aangetrokken, voor de eerste veldsessie van Steijn en zijn staf. Dezelfde dag volgde nog de traditionele bosloop in het Amsterdamse Bos.

Ajax speelt zaterdag overigens al de allereerste oefenpot tegen FC Den Bosch. Dit gebeurt op sportpark De Toekomst. Het gaat jammer genoeg om een besloten duel, zo lezen we op het digitale huis van onze club.

Vervolgens werkt Ajax op dinsdag 18 juli een oefenduel af met Shakhtar Donetsk. Deze wedstrijd wordt helaas eveneens achter gesloten deuren op De Toekomst gespeeld. Er werd over een speellocatie bij een amateurclub gesproken, maar dat is kennelijk niet gelukt. Op zaterdag 22 juli spart Ajax tegen RSC Anderlecht in Brussel. Check voor het duel met de Belgen hier meer info over de kaartverkoop.

Aanbevolen
Video met rondleiding over Adidas World of Sports campus

Ajax gaat van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli op trainingskamp. Daarvoor reist de ploeg af naar Duitsland, waar de tenten worden opgeslagen op het moderne Adidas World of Sports campus. Traditiegetrouw wordt het trainingskamp afgesloten met een oefenduel. FC Augsburg is de 29e de opponent. De WWK ARENA plaats van bestemming.

Vervolgens reist Ajax op zondag 6 augustus weer af naar Duitsland om daar tegen Borussia Dortmund te oefenen. De aftrap is om 17.00 uur. De club stelt dat meer informatie over eventuele overige kaartverkoop later volgt. Zodra we daar meer over weten, maken we meteen geluid. Alle oefenpotjes zijn sowieso live te volgen via Ziggo Sport. 

Overzicht oefenwedstrijden
Ajax - FC Den Bosch (zaterdag 8 juli, 13.00 uur)
Besloten duel op De Toekomst

Ajax - Shakhtar Donetsk (dinsdag 18 juli)
Besloten duel op De Toekomst, aftraptijd volgt

RSC Anderlecht - Ajax (zaterdag 22 juli, 13.30 uur)
Lotto Park, Brussel

FC Augsburg - Ajax (zaterdag 29 juli, 15.00 uur)
WWK Arena, Augsburg

Borussia Dortmund - Ajax (zondag 6 augustus, 17.00 uur)
Signal Iduna Arena, Dortmund

Aanbevolen
Waar is het pezen in de provincie gebleven?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >