Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Excelsior vinden definitieve oplossing voor Pierie

Kik Pierie vertrekt definitief bij Ajax. De verdediger vervolgt zijn carrière bij Excelsior. Precies, de club waar hij vorig seizoen al op huurbasis speelde.

11 juli 2023 - 18:02
Pieriedefweg800
Pierie had bij Ajax nog een contract tot medio 2024. © Pro Shots

Het Amsterdamse avontuur verliep voor Pierie niet zoals hij had gehoopt. Hij kwam in de zomer van 2019 voor vijf miljoen euro over van sc Heerenveen, maar maakte op een paar oefenpotjes na geen minuten in het eerste elftal. De verdediger moest het vooral doen met wedstrijden bij Jong Ajax.

Er waren ook verhuurperiodes, bij FC Twente en Excelsior om precies te zijn. In zowel Enschede als Rotterdam kampte Pierie echter vaak met blessureleed. Pas richting het einde van vorig seizoen begon de verdediger beter te draaien. Hij stond de laatste zeven potjes in de basis bij de Kralingers.

Aanbevolen
Internationals Ajax keren woensdag terug in Amsterdam

In die minuten raakte Excelsior dusdanig overtuigd dat het Pierie nu definitief overneemt van Ajax. Een uitkomst die voor alle partijen het beste is. De verdediger stond iedere voorbereiding weer voor de poort van De Toekomst, wetende dat het slechts een tussenstation zou zijn. 

Pierie had bij Ajax nog een contract tot medio 2024. Door hem deze zomer te verkopen, voorkomt de club een transfervrij vertrek. Het bedrag dat ooit voor de verdediger werd betaald, krijgt Ajax er natuurlijk niet meer voor terug. Het is vooral fijn dat er nu een definitieve oplossing is.   

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >