Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘We moeten de supporters en onszelf plezier geven’

Dusan Tadic roept zijn teamgenoten na het gelijkspel tegen FC Twente (0-0) op om meer te genieten van ‘de mooiste baan die er bestaat’. De aanvoerder stelt dat als Ajax ontspannen en met plezier voetbalt, de resultaten vanzelf komen.

15 januari 2023 - 10:04
Tadicajatwe800
Tadic weet dat het tegen Feyenoord veel beter moet. © Pro Shots

Nerveus. Dat woord kwam na afloop van de remise tegen Twente meermaals terug. Alfred Schreuder benoemde het, Kenneth Taylor sloeg erop aan en ook Tadic vond zijn ploeg onzeker voetballen. Nervositeit is niet iets wat we van onze club kennen, maar toch oogde Ajax zenuwachtig tegen de tukkers.

“We beginnen heel slecht. De afspraken die we maken over het druk zetten, komen we niet na. We hadden geen controle. Twente kreeg een paar kansen, terwijl wij nerveus waren. Aan de bal maakten we domme keuzes. Dat was onnodig. Na de rode kaart verandert de wedstrijd compleet,” zo analyseert Tadic het duel voor de camera van ESPN.

Aanbevolen
Schreuder kan niet verklaren waarom Ajax tegen Twente nerveus begon

Hoe nu verder? Ajax raakt steeds verder achterop in de titelstrijd, terwijl aanknopingspunten moeilijk te vinden zijn. Tadic doet een beroep op zijn teamgenoten. “We vertegenwoordigen Ajax en moeten plezier hebben in wat we doen. We hebben de mooiste baan die er bestaat.”

“We spelen in een vol stadion met geweldige supporters. We moeten hen en onszelf plezier geven,” zo vervolgt de aanvoerder zijn pleidooi. “We moeten niet nerveus zijn, maar gewoon ontspannen voetballen. Dan komt het resultaat vanzelf.” 

Goede resultaten zijn hard nodig. Ajax zakt immers steeds verder weg op de ranglijst. De klassieker wordt daarmee steeds belangrijker. “Het enige positieve is dat we de nul houden, maar dit is niet goed genoeg voor Ajax. We moeten meer van onszelf vragen. Deze fouten mogen niet gebeuren. Tegen Feyenoord moet het veel beter, vooral in de openingsfase. Het wordt een mooie wedstrijd,” zo besluit Tadic.

Aanbevolen
Rulli over keuze voor Ajax, onzekere defensie en klassieker

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >