Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘De supporters hebben soms niet door hoe belangrijk zij zijn’

De onrust rondom Ajax neemt met de week toe. Ook bij de supporters vechten verschillende emoties om voorrang. Dusan Tadic vraagt om steun. Juist nu, want dat helpt de club om de weg omhoog weer te vinden. Er valt nog alles te winnen.

18 januari 2023 - 11:01
Tadic Supporters 1200
Tadic vraagt om steun van de supporters. © Pro Shots

Het zijn niet de leukste tijden om Ajacied te zijn. Er vond in de zomer een flinke leegloop plaats in Amsterdam en de nieuwe aanwinsten kunnen de verloren kwaliteit voorlopig niet compenseren. Het gevolg is een reeks zwaar teleurstellende resultaten en op het veld zien we weinig lijn in het spel van Ajax. De kritiek wordt met de week heviger.

Tadic begrijpt het en durft in gesprek met Voetbal International ook kritisch in de spiegel te kijken. Toch benadrukt hij het belang om gezamenlijk te blijven vechten voor onze mooie club. Onlangs gingen de spelers in gesprek met de supporters en dat leidde tot wederzijds begrip.

“Ik voel me ook supporter van Ajax. Het is mijn club, dus ik snap de emoties ook wel,” vertelt Tadic. “In de eerste maanden was het voor iedereen moeilijk omdat het vorige seizoen nog scherp op het netvlies stond. Met de landstitel, met de kwaliteit van die spelers. Het verwachtingspatroon was zo hoog, ook in de Champions League zouden we het wel even doen. Door de tegenslag werd duidelijk dat de realiteit anders is.”

Dat doet pijn, want Tadic zou het liefst ook iedere tegenstander van de mat spelen. Nu Ajax opzichtig worstelt met zijn vorm, kan het elftal een extra steuntje in de rug goed gebruiken. Tadic vraagt dan ook om steun van de achterban.

Aanbevolen
Tadic houdt zichzelf spiegel voor en trekt stevige conclusies

“Er is kritiek. Dat hoort erbij en daar moeten we ook niet voor weglopen, maar we hebben de steun van de supporters tijdens de wedstrijden wel nodig. Dat hebben we ook laten weten. De fans hebben soms niet door hoe belangrijk zij zijn als ze vol achter de ploeg staan. De befaamde Europese avondjes, dan werd je als speler gedragen door de supporters, en tegenstanders raakten ervan in de war.”

In gesprek met de supporters heeft Tadic dat ook aangegeven. “Steun ons tijdens de wedstrijden, ook als je ziet dat nieuwe spelers het moeilijk hebben. En als de wedstrijd voorbij is, mag je het ongenoegen uiten. Geen enkel probleem, dan mag je boos zijn of kritisch, ook op mij. Maar tijdens de wedstrijd moet er een sterke wisselwerking zijn tussen spelers en supporters. Dat helpt Ajax.”

En dat heeft de club volgens de aanvoerder ook nodig. Tadic speekt met regelmaat over ‘pak schaal, pak alles’. Woorden die in moeilijke tijden minder goed worden gepruimd, maar de Serviër gelooft wel degelijk in een grote ommekeer. Zo bemerkte hij dat de sfeer in de afgelopen weken al verbeterd is ten opzichte van de dramatische maand november. 

“Ik merk goede en frisse energie in de ploeg. Het verleden mag niet meer tellen, we hebben nu niets en moeten de schaal pakken. Dat moet bij iedereen leven, elke dag opnieuw. Natuurlijk moet het vertrouwen groeien en dat kan alleen met overwinningen. Dat is allesbepalend. We moeten winnen, winnen, winnen. Dan komt er vertrouwen en rust. Dat geldt voor de spelers, maar ook voor de rest binnen de club.”

En daarbij is de steun van de supporters dus ook van cruciaal belang. Hup Ajax!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >