Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic houdt zichzelf spiegel voor en trekt stevige conclusies

Dusan Tadic heeft tijdens de lange winterstop goed nagedacht over Ajax en zijn eigen rol in waar de ploeg nu staat. De captain kwam tot de conclusie dat hij te veel met het team bezig is geweest en te weinig met zichzelf.

18 januari 2023 - 09:21
Tadic 1200 (1)
Tadic stelt dat hij niet alles kan oplossen. © De Brouwer

“Als ik kritisch naar anderen kijk, dan moet ik beginnen met kritisch naar mezelf kijken,” zo vertelt Tadic in gesprek met Voetbal International. “Ik was soms te veel met de ploeg bezig en dat ging ten koste van mijn spel. Ik kan niet alles voor iedereen oplossen om me heen en gelijktijdig zelf ook alles goed doen.”

Tadic vertelt energie te blijven steken in zijn ploeggenoten. Dat houdt echt niet op, maar het kan ook te veel zijn. “Ik wil er alles voor geven, maar de focus op het veld moet allereerst bij mijn eigen spel liggen. Het moet niet doorslaan. Dat ik mezelf vergeet en alleen maar met anderen bezig ben. Mijn eigen goede spel moet de basis zijn en daarnaast zal ik waar dat kan alles geven voor de ploeg.”

De aanvaller vindt dat spelers, net zoals hij zelf doet, moeten praten met de trainer als er iets is. “Ik geef dat medespelers ook mee. Doe dat, ook bij de technische staf, want we moeten het met elkaar doen. Ik snap dat het voor de ene jongen wat moeilijker kan zijn dan voor de ander, maar dan vertel je het maar tegen mij of een van de andere ervaren spelers. Dan zorgen wij wel dat het met de technische staf wordt besproken.”

Aanbevolen
Tadic: ‘We moeten de supporters en onszelf plezier geven’

De aanvaller, die dit seizoen elke aanvallende plek in het elftal al heeft gezien, gaat eveneens in op de grote leegloop bij Ajax. Hij zag maar liefst dertien spelers vertrekken. “We moesten bouwen aan een nieuwe ploeg. Dertien spelers zijn vertrokken. Dertien! Het is daardoor gewoon een heel moeilijk seizoen. Een paar goede spelers vervangen, dat is het lot van Ajax. Maar dit was gewoon te veel,” plaatst de Serviër indirect een kritische noot richting de beleidsbepalers.

Tadic gooit het bijltje er overigens geenszins bij neer. Zo moet niemand bovenstaande teksten lezen. “We moeten nu als strijders opstaan. De spelers die er nu zijn, moeten het laten zien. Iedereen die hier is, moet alles geven voor Ajax. Met de spirit van de afgelopen seizoenen. Dat moet het fundament zijn waar we elke dag op bouwen.”

Tadic benadrukt dat dit niet vanzelf gaat. Er is qua kwaliteit gewoon veel verloren gegaan. Dan komen er andere kwaliteiten om de hoek kijken. “Vorig seizoen moesten en zouden we die titel pakken en dat lukte omdat er een killersmentaliteit in de ploeg zat. Dat gevoel wil ik nu ook weer terugzien in de ploeg. We moeten groeien als team. We hebben veel nieuwe spelers, maar qua mentaliteit moeten we gewoon niet te kloppen zijn.”

Aanbevolen
Schreuder baalt achteraf dat hij Blind geen gedag heeft gezegd

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >