Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 5: hongerig uit de winterslaap

We openen 2023 met de vijfde editie van ons magazine Ajax Life. Vanwege de Ajaxloze winterweken kijken we hongerig uit naar de competitiehervatting. Het magazine valt vanaf vrijdag 6 januari op de mat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje!

05 januari 2023 - 08:46
Al5aankondiging800
Eet smakelijk! © Ajax Life

Huh? Een snackspecial? Ja, we hebben het als redactie eens anders aangepakt. Niet alleen vanwege het WK, het povere trainingskampschoolreisje naar Marbella en de vele afwezige Ajacieden rondom de winterstop, maar vooral ook omdat er nog niks zinnigs te zeggen valt over de eindbalans na de transfermaand januari.

Wat er – om bij het specialthema te blijven – wél op het menu staat? Genoeg lekkers. Zo maakte Menno Pot een beeldende kroegentocht langs de in zijn ogen tien leukste Amsterdamse Ajaxkroegen. Wellicht herken je er eentje, een paar of allemaal 

Net even anders maar ook interessant: in welke culinaire hotspots in de hoofdstad is de kans groot dat je Ajaxspelers tegen het lijf loopt? We geven er acht prijs. Ook te lezen in deze editie: een eerbetoon aan het Twentse broodje beenham bij het uitvak, ons favoriete kroegelftal van (oud-)Ajacieden en drie ‘culinaire’ hoogtepunten uit de groepsfase van de Champions League.

Sonny Silooy haalt herinneringen op aan de pasteitjes van ma Kluivert. We interviewden het nog immer legendarische broodje bal van wijlen tante Sien van Spellen, welbeschouwd de moeder aller Ajacieden en kijken naar de historische link tussen het merk Ajax en voedingsartikelen. Van Ajaxvla tot Ajaxsinaasappels.

Aanbevolen
Puzzel jezelf naar dikke prijzen met onze nieuwjaarspuzzel!

We spraken uitgebreid met Rob Cohen over het roemruchte Grand Café Soccer World, het spelersetablissement dat ons deed terugdenken aan de pioniersjaren van stadionhoreca in de – toen nog – Amsterdam Arena. Cohen, inmiddels 77, blikt terug op het project waar ook Danny Blind, Frank Rijkaard, John van ’t Schip en de broertjes De Boer bij betrokken waren. Het leverde een mooi gesprek op over logistiek gesteggel en terrasstoelen die door het raam vlogen op het moment dat het met Ajax sportief flink wat minder ging. 

Niet sexy, maar wel realistisch. Een achtergrondverhaal over de mogelijke toekomst van stadioncatering: duurzamer eten. Oftewel: vegetarische snacks. De trage transitie van bitterbal naar bietenbal.  

Voor deze special deed Supportersvereniging Ajax kwalitatief onderzoek onder haar panelleden over de catering in de Johan Cruijff Arena. Het leverde interessante inzichten op over prijzen, kwaliteit, hygiëne en servicegerichtheid. Uiteraard legden we onze bevindingen voor aan de cateringmanager van de Johan Cruijff Arena.

Een stuk minder objectief was onze eigen snackcheck, uitgevoerd in het stadion en bij de horeca rondom de Johan Cruijff Arena. We vraten ons richting de winterstop door broodjes knakworst, noedels, kroketten, patatjes mayo, hamburgers, kipburgers, kaassoufflés, broodjes hete kip, gevulde koeken, vegetarische mini-loempia’s en ga zo nog maar even door. Uiteraard kwamen de (non-)alcoholische consumpties ook aan bod. Veel foto’s en meningen, evenals calorieën.

Aanbevolen
Leden SV Ajax geven catering in JC Arena een 6,6

Natuurlijk vind je rondom de Johan Cruijff Arena tegenwoordig veel horecazaken. Floris Roos beschreef waarom Vanzz voor hem en zijn vrienden zo’n fijne verzamelplek is voor de aftrap. David Endt blikt terug op de bijzondere feestavonden van Ajax in restaurant La Perche d’Or, het voormalige restaurant van Bob en Til Haarms.

Is dat alles? Zeker niet! We illustreren die bierroute van de Heinekenbrouwerij tot de kiosktap, bespreken de fraaie Ajaxmancave van Ajacied André en Ajax’ voedingsdeskundige Gregory Hirschfeld vertelt wat de Ajacieden op De Toekomst zoal voorgeschoteld krijgen. “Een hamburger kan soms best,” aldus Hirschfeld.

Tot slot is er (natuurlijk) onze traditionele puzzel. Dit keer geen kersteditie, maar een nieuwjaarsvariant, waarbij voor de goed lezende leden weer toffe prijzen te winnen zijn.

Dit (en nog veel meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life verschijnt nog vier keer dit seizoen. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >