Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Soms moeten we waarderen wat we hebben bereikt’

Nu Ajax een moeizaam seizoen draait, is de kritiek hevig. Niet alleen op de club, maar ook op spelers. Dusan Tadic durft kritisch in de spiegel te kijken, maar vraagt ook om een stukje realiteitszin.

02 februari 2023 - 10:23
Tadic Magazine Online 1200
Tadic wil aantonen dat hij niet minder wordt. © Pro Shots

“Kritiek is normaal bij zo’n grote club,” vertelt Tadic in de nieuwste uitgave van ons magazine Ajax Life. Daar kan hij prima mee dealen. Het liefst legt hij de lat zelf ook zo hoog mogelijk, maar soms denkt hij wel dat we iets meer mogen waarderen wat Ajax allemaal heeft bereikt.

“Ik geef je een voorbeeld. Vorig jaar werden we kampioen en wonnen we alle groepswedstrijden in de Champions League. Maar hoe kijken mensen terug op dat seizoen? Als niet heel bijzonder. Mede omdat we van Benfica verloren en de laatste wedstrijden niet heel goed speelden.”

Bij de concurrenten uit Eindhoven en Rotterdam werden de winst van de KNVB-beker en het bereiken van de finale van de Conference League wel als successen bestempeld. “Dat zegt iets over die clubs, maar zeker ook over Ajax. Soms moeten we bij Ajax waarderen wat we hebben bereikt. De verwachtingen mogen hoog zijn, moeten hoog zijn, maar een mate van realisme is ook belangrijk.”

Er is afgelopen zomer immers veel veranderd bij Ajax. “We zijn dertien spelers kwijtgeraakt en daarmee veel kwaliteit. De nieuwe en ook jonge spelers komen er nu achter dat voor Ajax spelen een ander soort druk met zich meebrengt. Ook dat kost tijd. Dat is de situatie waarin we zitten en dat moeten we accepteren. Als ploeg, maar ook de supporters.”

Aanbevolen
Ajax Life 6: alvast een blik op Berlijn

Daarmee stelt Tadic overigens niet zijn ambities bij. Zoals altijd wil hij dit seizoen gewoon ‘pak schaal’ doen. “Een titel komt niet zomaar aanvliegen, dat deed het afgelopen jaren ook niet. De spelers van nu moeten realisteren dat er offers moeten worden gebracht. Dat moeten we allemaal. Niet alleen het team moet dat, ook iedereen binnen de club en de supporters moeten dat. We moeten ons best doen, elkaar steunen, dan komen de resultaten.”

Om dat doel te bereiken, keek Tadic ook zelf kritisch in de spiegel. Hij weet dat er dingen beter moeten, maar weerlegt de kritiek dat hij inmiddels te oud is om nog een hoog niveau aan te tikken. “Ik was vier jaar op rij de speler met de meeste doelpunten en assists bij elkaar in de eredivisie en dat zal ik ook dit jaar zijn. En elk jaar dat ik nog speel. Ik wil niet arrogant klinken, maar sommige mensen hebben kritiek om de kritiek.”

“Een speler die het van zijn snelheid moet hebben, wordt minder als hij ouder wordt, omdat zijn snelheid afneemt,” vervolgt Tadic. “Ik heb het altijd van mijn inzicht, kracht en techniek moeten hebben, van de wil om te winnen. Waarom zal dat minder worden als ik ouder ben? Ik zal aantonen dat dat niet zo is.”

Het volledige interview met Tadic lees je in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life, welke vanaf vrijdag bij onze leden op de mat ploft. Daarin vergelijkt de Serviër de beginperiode van Erik ten Hag bij Ajax met de huidige situatie. Hij kijkt zelf in de spiegel en spreekt over zijn toekomst.

Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax! Een lidmaatschap scoor je nu met vijftig procent korting!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >