Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic is ondanks verlies trots op Ajax en vindt voetbal ‘heel raar’

Ajax is klaar in Europa. Over twee duels bleek 1. FC Union Berlin een te lastige horde om te nemen. In de Duitse hoofdstad verloren de Ajacieden met 3-1. Dusan Tadic kon amper begrijpen wat er was gebeurd.

24 februari 2023 - 00:04
Tadic 1200
Het werd in Berlijn een frustrerende avond voor Ajax. © Pro Shots

“Voetbal is heel raar,” klonk het kort na afloop uit de mond van de aanvoerder. Voor de draaiende camera van Veronica keek hij terug op een wat hem betreft vreemde avond. “Ik denk dat we het veel betere team waren. We speelden goed voetbal en creëerden kansen en problemen voor Union Berlin.”

Zeker voor rust speelde Ajax niet onaardig, maar tot grote kansen kwam de ploeg ook niet. Aan de andere kant wist de thuisploeg wel tweemaal te scoren. Eenmaal vanaf de stip. Bij de tweede treffer zat doelman Gerónimo Rulli mis. Vaak wordt gezegd dat wedstrijden worden beslist door momenten. Die vlieger ging in Berlijn zeker op. Tadic had er een punthoofd van.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Was op momenten goed, maar daar heb je geen reet aan’

“Eerst krijgen we een goal uit een penalty tegen en daarna een fout. Het was een vreemde wedstrijd en moeilijk uit te leggen. Ik ben wel trots op het team. Op hoe we hebben gevochten en hebben gespeeld. We moeten die fouten voorkomen, maar dit is hoe we moeten spelen. Daar ben ik trots op.”

De frustraties liepen zeker na rust hoog op. Stoom uit de oren bij diverse opstootjes. Ook na het laatste fluitsignaal hielden sommige Ajacieden hun emoties amper in bedwang. Tadic raakte ook even over de kook, maar vindt dat logisch.

“Dat is normaal in voetbal. Je bent gefrustreerd, omdat je meer verdient. Union provoceerde ook een beetje. Natuurlijk kun je niet tevreden zijn met het resultaat, maar ik denk dat we het betere team waren en verdienden om door te gaan.”

Aanbevolen
Europese eliminatie heeft volgens Taylor geen effect op titelstrijd

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >