Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Europese eliminatie heeft volgens Taylor geen effect op titelstrijd

Kenneth Taylor sprak na afloop van de 3-1-nederlaag tegen 1. FC Union Berlin over een frustrerende avond. Er had veel meer ingezeten, maar daar koop je achteraf niks voor. Toch heeft de middenvelder vertrouwen in het vervolg van het seizoen.

Door Jordy Haak
24 februari 2023 - 00:44
Taylor Fcuaja 1200
Taylor spreekt over een frustrerende avond. © Pro Shots

Of de naweeën van deze wedstrijd invloed gaan hebben op de titelstrijd? “Nee, absoluut niet,” luidde het korte en overtuigende antwoord van Taylor. “We doen nog volop mee om het kampioenschap. Die prijs moeten we gewoon pakken. We mogen geen steken meer laten vallen en hebben drie dagen om ons te herpakken.”

Dat wordt vooral een mentaal dingetje. Zondag wacht Vitesse-uit alweer. We kunnen ons goed voorstellen dat het best lastig is de Europese eliminatie zo snel een plekje te geven. De Ajacieden binnen de lijnen hadden immers het gevoel dat ze de betere partij waren.

“Daarom is het ook frustrerend. Je weet wat je kunt verwachten van Union Berlin en toch gebeurt precies dat,” was Taylor eerlijk. “We begonnen prima aan de wedstrijd, maar kregen een ongelukkige strafschop tegen. Calvin Bassey kon er niet veel doen. Toch bleven we goed doorgaan, maar dan valt op een vervelende manier ook de 2-0.”

Ajax liet zich er niet direct door uit het veld slaan. Sterker nog, de Amsterdammers kwamen na rust uitstekend uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten legde Mohammed Kudus de bal in het netje. De vreugde was echter van korte duur.

Aanbevolen
Tadic is ondanks verlies trots op Ajax en vindt voetbal ‘heel raar’

“Dan is het wel tekenend dat ze die derde goal uit een hoekschop maken,” vervolgde Taylor. “Waarom we dan toch in zo’n dood spelmoment trappen? Dat is moeilijk uit te leggen. Die gasten zijn een stuk groter dan ons. Ik weet niet eens of we er echt in trappen, maar het is lastig te verdedigen. Dat is zo zonde, want we kwamen juist goed terug in de wedstrijd.”

Op een gegeven moment kreeg de irritatie de overhand. In de slotfase – en zelfs na het laatste fluitsignaal – liepen de emoties hoog op. Het kwam tot enkele opstootjes. “Ik ging er zelf snel naartoe om de jongens uit elkaar te halen. De reden waardoor het mis ging, weet ik niet, maar volgens mij was het vrij snel gesust. Niemand vindt het natuurlijk leuk om te verliezen, maar we moeten grote jongens zijn en ons op zo’n moment iets beter beheersen.”

Op verzoek oordeelde Taylor ook nog over zijn eigen spel. “Ik speel nu op zes. Dat is een andere positie dan waar ik het seizoen begon. Het is even wennen, maar het wordt steeds natuurlijker. In de jeugd heb ik er ook wel eens gestaan, maar dan vaak met een dubbele zes. Ik heb het gevoel dat ik steeds stabieler word, maar we hebben 3-1 verloren, dus ik kan onmogelijk tevreden zijn,” besloot hij kritisch.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Was op momenten goed, maar daar heb je geen reet aan’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >