Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Was op momenten goed, maar daar heb je geen reet aan’

John Heitinga heeft een ‘klotegevoel’ overgehouden aan de 3-1-nederlaag tegen 1. FC Union Berlin. Ondanks de uitschakeling in de Europa League, ziet de trainer genoeg aanknopingspunten om het seizoen tot een goed einde te brengen.

24 februari 2023 - 00:46
Heitingafcuaja800 (1)
Heitinga kan zijn ploeg weinig verwijten. © Pro Shots

“Dit was een wedstrijd waarin we twee hele slechte goals moesten incasseren,” zo trapte de trainer zijn analyse af. “Ik heb een strijdbare ploeg gezien, met een goede veldbezetting. We hebben op momenten goed voetbal laten zien. Er zijn ook een aantal dingen die je niet in de hand hebt, zoals de beslissing die de scheidsrechter neemt.” 

Daarmee doelt Heitinga op de gegeven penalty, waaruit Union Berlin de openingstreffer maakte. “De scheidsrechter was eerder heel resoluut in het doorspelen, maar op het moment dat hij naar het scherm wordt geroepen, is de kans groot dat het een penalty wordt. Dat is onderdeel van het voetbal. Vorige week werd-ie afgekeurd, nu wordt-ie gegeven.” 

Het was een ongelukkig moment, waarvan Heitinga er wel meer zag in Berlijn. “Als Mohammed Kudus de 3-2 maakt, wil ik het nog wel eens zien. Ik kan de ploeg weinig verwijten. We wilden met lef voetballen. Dat deden we op momenten goed, maar daar heb je geen reet aan. Soms krijg je niet altijd wat je verdient. Het geluk was niet aan onze zijde.”

Aanbevolen
Tadic is ondanks verlies trots op Ajax en vindt voetbal ‘heel raar’

Ondanks de pijnlijke uitschakeling in Europa, ziet Heitinga nog genoeg aanknopingspunten. “Verliezen is altijd klote, maar we moeten de ingezette lijn doortrekken. Met goed spel, attitude en intensiteit. We moeten nu volhouden. Ik weet zeker dat de jongens gretig zijn om zichzelf zondag weer te laten zien.”

“Ik zie een ploeg waarin het vertrouwen groeiende is,” zo vervolgde hij. “Er zit rek in deze groep. We moeten reëel zijn. Dit is niet het Ajax wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Het is een feit dat we best wel verwend waren. Maar goed, we zijn niet tevreden. Je houdt hier een klotegevoel aan over. Toch is er op twee fronten nog van alles te winnen. Dat is het belangrijkste.”

Aanbevolen
Europese eliminatie heeft volgens Taylor geen effect op titelstrijd

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >