Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga roept spelers op slim met sfeer in stadion om te gaan

Bingo! Het woord ‘heksenketel’ is gevallen in aanloop naar de return tegen 1. FC Union Berlin. John Heitinga verwacht donderdag een sfeervol Stadion An der alten Försterei. Volgens de trainer moeten zijn spelers daar slim mee omgaan.

22 februari 2023 - 21:09
Heitingafcuaja800
Heitinga is nieuwsgierig naar de ambiance. © Pro Shots

Heitinga voetbalde zelf ook ooit in Berlijn. Toen hij in seizoen 2014/2015 bij Hertha BSC speelde, kreeg hij echter maar weinig mee van Union Berlin. De club kwam toen immers nog niet uit in de Bundesliga. Woensdag wandelde hij voor het eerst door Stadion An der alten Försterei. 

“Ik vind het persoonlijk een heel speciaal stadion,” zo reageerde Heitinga desgevraagd op de persbabbel in aanloop naar het uitduel met Union Berlin. “Je hebt hier meer staan- dan zitplaatsen. Ik ben heel nieuwsgierig.”

De trainer weet wat Ajax op sportief vlak kan verwachten, maar kreeg ook al iets mee van de sfeer. “Ik heb net wat filmpjes voorbij zien komen. Er hangt hier een geweldige sfeer. We weten dat het een heksenketel gaat worden. Daar moeten we in de beginfase van de wedstrijd slim mee omgaan.”

Aanbevolen
Timber schakelt vrij makkelijk tussen centrale posities achterin

We hopen donderdag toch vooral de 1100 Ajacieden te horen, die in het uitvak plaatsnemen. We vroegen Heitinga als oud-inwoner van Berlijn naar tips voor supporters. “Ik ben hier alweer een tijdje weg, dus er zullen echt wel dingen zijn veranderd. Zelf was ik veel te vinden op de Kurfürstendamm. Daar heb je heel veel gezellige barretjes.”

Het belooft hoe dan ook een spannende avond te worden, waar de trainer met een goed gevoel naartoe leeft. “Als we donderdag doen wat we moeten doen, heb ik er alle vertrouwen in dat we een ronde verder gaan,” zo besluit Heitinga.

Aanbevolen
Heitinga noemt veldbezetting cruciaal voor resultaat tegen Union Berlin

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >