Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Nu belangrijk connectie met supporters te hebben’

John Heitinga was na afloop van FC Twente-uit (0-1) uiteraard tevreden met het bereiken van de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Toch zag de trainer nog genoeg dingen die beter kunnen.

09 februari 2023 - 21:35
Heitingatweaja800
Heitinga zag met vlagen een slordig Ajax. © Pro Shots

“Het was een zwaarbevochten overwinning,” zo trapt Heitinga af voor de camera van ESPN. “De wedstrijd was in de eerste helft in evenwicht. Er was niet veel aan de hand, op wat slordige momenten van onszelf na. Na die verkeerde breedtebal van Jurriën Timber ging het publiek erachter staan. Dat was een fase waarin we het zwaarder hadden.” 

Ajax had het lastig tegen het vechtvoetbal van Twente. Daarbij hielp het niet dat er te vaak ballen naar de verkeerde kleur werden gespeeld. Heitinga zag het gebeuren. “We maken aan de bal verkeerde keuzes. We zijn in de eerste fase slordig, terwijl de ruimtes er lagen. Dat moet je herkennen. Tegen SC Cambuur was dat met vlagen goed. Nu was het wisselvallig.”

Aanbevolen
Kudus voelt zich vrij in nieuwe rol als rechtsbuiten

Toch lukte het Ajax op voorsprong te komen, dankzij een goede goal van Mohammed Kudus. “Dit is goed voor het zelfvertrouwen,” erkent Heitinga. “Twente is gewoon een goede ploeg. Het is niet makkelijk om hier te winnen. Het belangrijkste is dat we een ronde verder gaan.”

Ajax trok de zege uiteindelijk over de streep. Heitinga zag zijn ploeg in de eindfase knokken voor elkaar. “We hebben laten zien dat we ook kunnen strijden. Tegen een ploeg als Twente, dat direct voetbalt, moet je soms ook je mouwen opstropen. Je ziet op het einde dat er een teameenheid ontstaat.”

Drie overwinningen op rij is lekker, maar Heitinga wil meer. Dat is ook nodig, wil Ajax aan het einde van de rit met nieuw zilverwaar in de handen staan. “Nu is het belangrijk de connectie met de supporters te hebben. De eerstvolgende wedstrijd spelen we thuis, met vijftigduizend man erachter. Het is aan ons het te laten zien.”

Aanbevolen
Ajax tankt vertrouwen met bekerzege op Twente en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >