Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus voelt zich vrij in nieuwe rol als rechtsbuiten

Mohammed Kudus is een soort duizenddingendoekje. De Ghanees is inzetbaar op meerdere posities en vindt zichzelf dan ook telkens terug op een andere plek. Zijn meest recente rol is die van rechtsbuiten. Dat bevalt hem prima.

09 februari 2023 - 22:02
Kudustweaja800
Kudus tekende voor de enige treffer van de avond. © Pro Shots

De dribbelaar werd ooit naar Ajax gehaald als middenvelder. Sindsdien bekleedde hij verschillende posities. Nummer zes, achter de spits, in de punt van de aanval… Het was telkens schuiven om de beste plek voor hem te vinden.

Als je het Kudus zelf vraagt, voelt hij zich het meest comfortabel op de tienpositie. Toch bevalt de nieuwe rol als rechtsbuiten hem prima. “Daar heb ik veel vrijheid,” zo stelt hij tegenover ESPN. “Maar waar ik ook speel, ik doe altijd mijn best. Het belangrijkste is dat de trainer in me gelooft en me vertrouwen geeft.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Nu belangrijk connectie met supporters te hebben’

Aan de rechterkant vormt de Ghanees een koppeltje met Devyne Rensch. “De connectie met hem is goed. Hij probeert me veel te helpen. Devyne geeft me veel informatie, net als m’n andere teamgenoten. Ik doe gewoon mijn best en probeer het team te helpen winnen. Dat is vandaag gelukt.” 

Ajax won nipt van FC Twente (0-1), dankzij een goal van Kudus. Het leverde de Ajacieden een plek in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi op. Iets wat we een aantal weken geleden misschien niet voor mogelijk hadden gehouden. Inmiddels ziet de wereld er een stuk rooskleuriger uit. 

Kudus: “Voetbal bestaat uit ups en downs. Het belangrijkste is dat we bij elkaar blijven, ook als het minder gaat. Het was belangrijk door te gaan naar de volgende ronde. Nu focussen we ons op de volgende wedstrijd.”

Aanbevolen
Ajax tankt vertrouwen met bekerzege op Twente en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >