Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dapp’re Schrijver Noé vraagt Berghuis pet van het hoofd!

De zestienjarige Noé Mazel liep een dagje met ons mee tijdens Ajax - RKC (3-1). Met zijn winnende verslag van de klassieker scoorde hij een plek als Dapp’re Schrijver. Als klap op de vuurpijl mocht hij Steven Berghuis interviewen! Hieronder lees je hoe dat ging.

13 februari 2023 - 10:40
Dappre Schrijver 1200
Als Dapp're Schrijver kom je nog eens iemand tegen! © De Brouwer

Door Noé Mazel

Je leest hieronder mijn interview met Steven Berghuis. Hij had een grote kans voor de 0-1 van RKC, maar helaas vloog die er niet in. Voor de rest speelde Steven een puike pot. Hij was bij alle drie de goals van Ajax betrokken met een assist en twee voorassists. Berghuis vierde zijn assist op de 3-1 van Mohammed Kudus uitbundig met een karatekick en een vrij prijzig petje. En nee, het petje heeft hij niet gehouden.

Hoi, Steven. Hoe vond je de eerste helft gaan? Wat had je beter kunnen doen in de eerste helft?
“Nou, in de eerste helft hadden we het wel lastig met RKC. Vooral met de manier waarop zij speelden. Ik had de 1-0 kunnen maken, maar die bal ging niet tussen de palen. Daarna viel de 0-1. Toen hadden we het wel even lastig, maar ik denk dat we in de rust het wel goed hebben omgezet.”

Dan heb je tegenwoordig het probleem met de Hollandse arbitrage. Wat vond je zelf van de scheids?
“Eh... Nou, ik vond hem oké. Ja, ik vond hem oké. Hij had het ook wel moeilijk. RKC was op een gegeven moment ook aan het tijdrekken en ik zag aan hem: wanneer moet ik die grens stellen? Wanneer moet ik geel geven, zodat het niet meer gebeurt? Gelukkig voor hem maakten wij 2-1. Daardoor moest RKC toch weer snel gaan voetballen. Het tijdrekken was toen ook voorbij.”

Aanbevolen
Berghuis gaf ‘dure pet’ maar heel snel terug aan eigenaar

We hebben met John Heitinga een nieuwe trainer. Je zag bij Alfred Schreuder dat hij niet echt een Ajaxfan vanuit zijn hart is. Heitinga is dat wel. Zie je dat ook tijdens trainingen?
“Dat gevoel heb ik niet. Als je trainer van Ajax bent, dan wil je het gewoon goed doen, denk ik. Dan wil je dat Ajax wint, ook voor jezelf. Heitinga loopt hier al vanaf zijn achtste, dus die passie en beleving is dan ook logisch. Ik ben hier natuurlijk ook nog niet zo lang, maar we willen wel allemaal één ding: dat Ajax wint. Als dat niet zo is, dan hoor je hier niet. Punt.”

De komende week spelen we tegen Union Berlin. Heb je daar zin in?
“Jazeker! Het is een mooi affiche. Ze doen het echt heel erg goed in Duitsland. Ze staan daar tweede. We kunnen dus volop aan de bak en dat is alleen maar leuk!”

De laatste vraag is er eentje die ik van mijn broertje moest stellen. Hij was benieuwd naar het favoriete eten van de speler die ik mocht interviewen. Wat is jouw favoriete eten, waarvan de club zegt: liever niet?
“Ik denk dat mijn favoriete eten – wat ik wel mag eten, maar bijna nooit doe – cheeseburgers zijn. Die vind ik echt lekker. Ik eet ze niet te vaak, hoor. Maar als het kan, dan eet ik wel een cheeseburger. Vind ik lekker, haha!”

Aanbevolen
Ontlading bij Timber en Bassey op onze wallpaper

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >