Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis gaf ‘dure pet’ maar heel snel terug aan eigenaar

Ajax won zondag met 3-1 van RKC Waalwijk. De opluchting was groot bij de tweede en derde Amsterdamse treffer. Steven Berghuis was met een fraaie assist belangrijk en had tijdens het vieren van de treffer ineens een petje achterstevoren op zijn hoofd. Waar kwam die vandaan?

12 februari 2023 - 21:08
Berghuis 1200
Petje op en later weer petje af! © Pro Shots

De 3-1 van Mohammed Kudus was een fijne treffer. De Ghanees prikte de ragfijne voorzet van Berghuis koel binnen, terwijl ook de voorassist van Dusan Tadic er mocht zijn. Een doelpunt uit het spreekwoordelijke boekje.

Kudus stoof meteen naar de hoekvlag met al zijn teamgenoten in de achtervolging. De buit was binnen en de opluchting duidelijk groot. Gezien het povere spel voor rust was dat prima te begrijpen. De ontlading bij de Ajacieden was mooi om te zien, net als het gezamenlijk juichen.

Tijdens dat juichen eindigde Berghuis met een petje op zijn hoofd. Hoe kwam dat zo? “Eh, tja, dat weet ik ook niet zo goed,” gaf de aanvaller na afloop lachend antwoord op die vraag. “Er gebeuren soms best wel gekke dingen als je in een stadion voetbalt. Kudus ging na zijn doelpunt naar – wat ik denk – bekenden van hem waren. Een van die jongens had een pet op. Mja, soms wil je dingen ook niet verklaren, haha!”

“Ik heb ‘m overigens wel meteen teruggegeven. Het was wel een dure pet volgens mij. Ik denk dat hij wel boos op me was geworden als ik ‘m had meegenomen. Maar ja, er was gewoon veel ontlading na dat doelpunt. We wisten lang niet welke kant het opging. Het zou ook zonde zijn geweest als de winnende reeks was doorbroken door puntenverlies tegen RKC. Ik was blij voor mezelf, maar ook voor het team en de club. Ik had het de ploeg voor rust ook makkelijker kunnen maken met een goede schietkans. Die had minimaal tussen de palen gemoeten.”

Aanbevolen
Heitinga geniet van teamgevoel na belangrijke Ajaxgoals

Berghuis begon de wedstrijd als middenvelder en speelde na rust hangend op rechts. Dat ging hem goed af. “Ik hoefde ook niet echt te schakelen, hoor. Ik heb daar natuurlijk vaak gespeeld. Het ging ook goed in de combinatie met Dusan. Hij maakt mij sterker. Hij houdt de bal zo goed vast en dan kan ik mijn bewegingen maken. Dat is lekker spelen.”

De omzettingen van Heitinga in de rust sorteerden effect, zag Berghuis ook. “Ik had tijdens de eerste helft al het gevoel dat ik vanaf de flanken misschien meer kon betekenen. Het was in het midden namelijk vrij druk, terwijl er veel ruimte was aan de zijkanten. Na rust wisselden Kudus en ik van positie en dat werkte goed. Het is fijn dat we zo kunnen variëren.”

Het spel van Kudus kan Berghuis sowieso wel bekoren. De aanvaller was dan ook bijzonder complimenteus richting zijn teamgenoot. “Het is een bescheiden jongen. Rustig en op zichzelf. Hij komt nu echt los in het veld en dat is mooi. Hij stond al eerder op dat punt en nu is dat moment ook echt aangebroken. Dat is geweldig om te zien. We stonden vorig seizoen soms ook al versteld van wat hij kan. Als je ziet hoe hij spelers soms voorbijloopt op de training… Hij is zo’n speler die het verschil kan maken en die je verder helpt.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >