Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis heeft respect voor strijdwijze Union Berlin

Steven Berghuis heeft respect voor de manier waarop 1. FC Union Berlin is doorgedrongen tot de volgende ronde van de Europa League. De Duitsers hebben een stugge ploeg en afwachtende tactiek, maar zijn daarmee wel succesvol.

24 februari 2023 - 07:59
Berghuis Fcuaja 1200
Berghuis baalt van de Europese uitschakeling. © Pro Shots

“Dat is het voetbal van tegenwoordig,” is de Ajacied na de 3-1-nederlaag eerlijk tegenover ESPN. “Veel ploegen hanteren die speelstijl. Wat kun je eraan doen? De penalty was een kopbal van nog geen meter afstand op de hand van Calvin Bassey. Dat schot met Gerónimo. Rulli kan ook gebeuren. Die jongen heeft ons de afgelopen weken vaak op de been gehouden. Dan valt het de kant op van Union.”

Het is niet de manier van voetballen die Ajax nastreeft, maar Berghuis noemt het knap hoe een club als Union Berlin er op deze wijze het maximale uithaalt. “Iedere club heeft zijn eigen stijl. Dat geldt voor Ajax en ook voor Union Berlin. Ze proberen daarmee succesvol te zijn en dat zijn ze nu ook. Ze gaan door in Europa en staan ook hoog in de Bundesliga. Wij zijn ook heel succesvol geweest en hopen dit seizoen nog succesvol te worden, maar het viel vandaag de kant van Union op.”

Aanbevolen
Hier is ons fotoverslag van Ajax - Union Berlin

Berghuis constateerde dat het op cruciale momenten net tegen zat. “Ze kregen precies wat ze willen. Die snelle penalty was de 1-0 en dan volgt dat schot dat de 2-0 oplevert. Daarmee speel je ze in de kaart. Toch creëerden we vervolgens nog genoeg om terug in de wedstrijd te komen. We bleven vechten, maar dan zijn er een paar momenten die hun kant opvallen.”

Het Europese avontuur zit erop voor Ajax. Dat is teleurstellend, maar Berghuis gaat niet bij de pakken neerzitten. “Hoe ik terugkijk op ons Europese seizoen? Dit is natuurlijk niet wat we willen. Het was niet goed genoeg voor een club als Ajax. Dat is duidelijk. De lat moet echter niet omlaag. Die moet je blijven nastreven. Dat is dit seizoen niet gelukt, maar daar moeten we wel weer naartoe.”

Aanbevolen
Heitinga: ‘Was op momenten goed, maar daar heb je geen reet aan’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >