Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez blij na benauwde zege: ‘Plan van trainer heeft gewerkt’

Edson Álvarez heeft lang op zijn eerste competitietreffer van het seizoen moeten wachten. Op bezoek bij Vitesse (1-2) was het eindelijk bingo. Een fijn moment voor de Mexicaan, die zijn ploeg daarmee aan een uiterst belangrijke overwinning hielp.

26 februari 2023 - 17:19
Alvarez Scoort 1200
Álvarez viert zijn doelpunt met de supporters. © Pro Shots

“Ik heb de laatste wedstrijden veel kansen gekregen, maar scoorde niet. Nu is het wel gelukt. Dat voelt goed, want het was een belangrijk doelpunt om voor de titel te blijven strijden,” reageerde Álvarez voor de camera van ESPN.

Vorig seizoen maakte Álvarez in totaal vijf competitiedoelpunten. Nu is het eind februari en knikte hij pas voor het eerst raak. “Ik weet ook niet waardoor dat komt, maar het voelt wel lekker dat-ie nu viel. Ik wilde het met de supporters vieren,” glimlachte Álvarez, die kon rekenen op complimenten van zijn trainer.

Heitinga zag Ajax een beroerde eerste helft spelen en besloot in de rust in te grijpen. Calvin Bassey kwam erbij en Álvarez werd doorgeschoven naar het middenveld. De hoofdcoach deed dat om meer controle op het middenveld te krijgen en stelde dat Álvarez zijn taken ijzersterk uitvoerde.

Aanbevolen
Klaassen kijkt alleen naar Ajax en niet naar concurrentie

Zelf geeft hij aan geen voorkeur te hebben voor een van beide posities. “Ik speel waar de ploeg me nodig heeft en kan op beide posities uit de voeten. De trainer besloot in de rust me naar het middenveld door te schuiven omdat we te veel tweede ballen verloren. Het was zaak meer controle te krijgen. We hebben gewonnen, dus zijn plan heeft gewerkt. Daar ben ik blij mee.”

Een zorgelijk punt blijft dat Ajax opnieuw een tegengoal uit een dood spelmoment incasseerde. “Dat is ontzettend vervelend. We krijgen te veel tegengoals uit bijvoorbeeld hoekschoppen. Daar moeten we sterker in zijn,” was Álvarez eerlijk en kritisch.

We weten allemaal dat er nog veel beter moet om volop in de race te blijven voor het landskampioenschap. De punten waren echter het allerbelangrijkst en die gaan door de rake kopbal van Álvarez mee terug naar Mokum.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Gelredome toch geweldige leeromgeving voor Hato?’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >