Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen kijkt alleen naar Ajax en niet naar concurrentie

Davy Klaassen was zondag in Arnhem weer eens belangrijk voor Ajax. Hij was verantwoordelijk voor de razendsnelle gelijkmaker, meteen nadat Vitesse de score had geopend. Ajax sleepte uiteindelijk een 1-2-zege uit het vuur. Klaassen weet hoe cruciaal de driepunter kan zijn aan het eind van de rit.

26 februari 2023 - 18:49
Klaassen 1200 (1)
Winnen. Dat is wat telt. © Pro Shots

Heel even keek de VAR naar de gelijkmaker van Klaassen. Gelukkig bleek al snel dat van buitenspel geen sprake was. Na de 1-0 van Vitesse stond het werkelijk vliegensvlug gelijk. De uitermate welkome treffer van Klaassen viel in een helft waarin Ajax amper goed voetbal op de mat bracht.

Klaassen vertelde na de wedstrijd wat er tijdens de rust gebeurde. “Tja, de trainer kwam de kleedkamer in en was niet blij. Hij vertelde wat er beter moest en dat we gingen wisselen. Ook benadrukte hij dat als we op deze manier zouden blijven voetballen, dat het ‘m niet zou worden vandaag…”

Het werd ‘m echter wel. Gelukkig maar. Na de pauze kopte Edson Álvarez zijn ploeg naar een 1-2-voorsprong en naar wat later bleek de eindstand. De Mexicaan voltrok het vonnis nota bene vanuit een corner! Ajax verzuimde erna goed met de ruimte en mogelijkheden om te gaan, maar het liep gelukkig allemaal goed af. Drie punten in de tas en als de wiedeweerga terug naar Amsterdam. Klaassen benadrukte het belang van de winst.

Aanbevolen
Heitinga: ‘Gelredome toch geweldige leeromgeving voor Hato?’

“Elke wedstrijd is belangrijk en we willen alles winnen. Soms lukt dat niet. Dan zijn dit zeker belangrijke potjes om te winnen. Dit is zo’n wedstrijd waar je later op terugkijkt en zegt: ‘Het ging niet makkelijk, maar wat goed dat we die pot eruit sleepten’. Dat is wel iets wat je dan tegen elkaar zegt, mocht je aan het eind van de rit met de schaal staan.”

Ajax moet Feyenoord nog voor zich dulden. De Rotterdammers hebben drie puntjes meer, maar komen nog in Amsterdam op bezoek. Naar wat Feyenoord doet, wil Klaassen echter niet te veel kijken. “We hebben maar op één ding invloed en dat is het winnen van onze wedstrijden. Natuurlijk hoop je dat Feyenoord punten morst voor ze naar ons toe komen, maar dat hebben we verder niet in de hand.”

Vanuit de perszaal van Vitesse volgt dan nog de vraag of de titelrace extra leeft, na de Europese uitschakeling in Berlijn. De Ajacied kan daar niet veel mee. “Als de titelstrijd nu pas bij ons zou leven, dan zouden we echt een heel groot probleem hebben. Vandaag gaven we niet op. Ook vorig seizoen wonnen we wedstrijden regelmatig op het laatste moment. Winnen is het enige dat telt. Dat staat altijd op de eerste plaats.”

Aanbevolen
Álvarez blij na benauwde zege: ‘Plan van trainer heeft gewerkt’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >