Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga: ‘Gelredome toch geweldige leeromgeving voor Hato?’

Vaak is het zo dat jonge talenten minuten krijgen als de stand het toelaat. De piepjonge Jorrel Hato werd tegen Vitesse echter gebracht op het moment dat de 1-2-zege nog moest worden bereikt. John Heitinga durfde dat wel aan met de zestienjarige linksback.

26 februari 2023 - 17:51
Hato 1200
Hato in duel met Yapi van Vitesse. © Pro Shots

Na tachtig minuten ging het bordje omhoog. Owen Wijndal – die net geel had gepakt – zag zijn rugnummer en kon inrukken. Langs de lijn stond Hato al klaar. De voorsprong was op dat moment nipt en de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Wij van Ajax Life vroegen Heitinga naar zijn keuze om de jonge verdediger te brengen.

“Ik bracht gewoon een linksback voor een linksback,” reageerde Heitinga, om vervolgens wat meer duiding te geven. “Jorrel kan ook links centraal achterin spelen. Het is een jongen met heel veel potentie, waar we ontzettend veel vertrouwen in hebben. Het is voor hem toch een geweldige leeromgeving om hier in het Gelredome – op het moment dat het ergens om gaat – te laten zien wat hij kan? Ga er maar staan! Dat vulde hij vandaag heel goed in.”

Ga er maar staan. Zo is het ook. En het past ook wel bij Ajax. We vroegen eveneens hoe de trainer keek naar het spel van Wijndal. “Owen zorgde op een aantal momenten voor gevaar in het koppel met Steven Bergwijn. Toen dook hij er een paar keer goed overheen. Dat willen we ook zien bij Ajax, maar hier is ook altijd genoeg concurrentie. Het is aan de speler om dat gevecht te winnen.”

Aanbevolen
Álvarez blij na benauwde zege: ‘Plan van trainer heeft gewerkt’

Wijndal moet zeker het gevecht aan. Hij baarde afgelopen week nog opzien door bij ESPN te vertellen dat hij en Bergwijn samen de beste linkerflank van Nederland vormen. Zeker als ze alle twee ‘gas geven’. In Arnhem werkte het gaspedaal echter niet naar behoren.

Heitinga had de woorden van Wijndal ook gehoord en wist al dat hij de vraag in Arnhem zou krijgen. “Het was geen slimme opmerking. Dat weet Owen ook wel,” stelde de coach, die er ook kort met Wijndal over had gesproken.

“Nu moet Owen het maar laten zien. Laat eerst maar zien dat je de beste linkerkant van Arnhem hebt. Dan van Nederland en vervolgens moet je zorgen dat je de beste linkerflank van Europa wordt. Het was geen slimme uitspraak, maar laten we het niet groter maken dan nodig. Het is ook een stukje jeugdigheid.”

Aanbevolen
Klaassen kijkt alleen naar Ajax en niet naar concurrentie

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >