Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Zonder mijn vrienden aan m’n zij (deel twee)

De tegenstelling in de Champions League tussen uit- en thuisduels is groot voor Ajax Vrouwen. Uit spelen ze in kleine stadions. Gelukkig besloot Ajax de dames in Amsterdam een hoofdpodium te geven. Met meer dan twintigduizend toeschouwers was het weer een feest in de Johan Cruijff Arena.

21 december 2023 - 11:46
Gastblog 1200
Ajax Vrouwen zorgt voor plezier in de Arena! © AFC Ajax

Door Irma van der Burg

Precies, het stadion dat ik afgelopen zondag nog verliet met een kater na de slappe vertoning van de heren tegen PEC Zwolle (2-2). Ook toen was de tegenstelling groot, maar dan in vergelijking met de vreugde na de winst op AEK Athene (3-1).

Terug naar de vrouwen, waarvan ik onder de indruk was tegen Paris Saint-Germain. Met mijn toen gekochte historische sjaal ga ik nu naar Ajax Vrouwen - Bayern München. Ook dit keer zonder mijn vrienden van de F-side. Echter nu wel met twee vriendinnen aan mijn zij.

Aangezien ze niet eerder bij Ajax waren, leidde ik ze rond. Door de Ajax Fanshop, langs de standbeelden van Bobby Haarms en Johan Cruijff, langs de ingang van de F-side en langs het dichte honk met een tussenstop in de Grolsch Pub voor een biertje.

Het blijft apart omringd te zijn met mannen, maar met nog veel meer vrouwen en kinderen. Een jongetje dat ‘GVD’ zegt, om vervolgens te worden gecorrigeerd door zijn moeder. Tijdens de wedstrijd staat een ventje in korte broek achter ons aanwijzingen te schreeuwen: “Hoge druk! Lekker, Sherida! Lekker!” Om vervolgens Negentig minuten lang in te zetten.

Een man probeert een pogo in te zetten. Dat lukt niet. Nog niet.

De kansen zijn ondertussen voor Ajax. Romée Leuchter schiet fraai de 1-0 binnen. De wave volgt, maar lukt niet. Ik doe ook niet mee. Die tijd heb ik gehad. Het blijft wel genieten van de passie waarmee de meiden voetballen. Soms slordig, maar soms ook gewoon goed en rustig aan de bal.

De tweede helft volgt. Ik hoor me zelf joelen en klappen. De wave volgt en lukt. Nu doe ik toch enthousiast mee. Een man probeert een pogo in te zetten. Dat lukt niet. Nog niet. Wellicht wel tijdens de laatste groepswedstrijd in januari tegen AS Roma.

Er volgen nog zes spannende minuten in blessuretijd. Daarin houdt Ajax Vrouwen stand, wordt het koploper van de poule en viert de ploeg feest. Lekker!

Donderdag spelen we in het KNVB-bekertoernooi. Dat gebeurt in Stadion Galgenwaard tegen de amateurs van USV Hercules. Hopelijk hebben de mannen gekeken naar de vrouwen en zagen ze hoe het moet: in ieder geval alles geven voor onze club uit Amsterdam!

Aanbevolen
Zonder mijn vrienden aan m’n zij

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >