Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertrouwen in Akpom levert supporter Chantal winst op in Ajax Life Poule

Chantal van der Spek (29) werd in december de maandwinnaar in onze Ajax Life Poule. Haar geheim? Ze sprak haar vertrouwen uit in Chuba Akpom. Tijd voor een belletje met deze Ajaxsupporter.

Door Jordy Haak
29 december 2023 - 12:21
Chantal Van Der Spek 1200
Chantal houdt vertrouwen in Ajax. © Chantal van der Spek

Bijna duizend Ajacieden voorspellen wekelijks de uitslagen van hun club en de overige eredivisiewedstrijden in onze Ajax Life Poule. Daar vallen toffe maandprijzen en een jaarlijkse hoofdprijs mee te winnen. In december eindigde Chantal bovenaan de ranglijst. Hoe heeft ze dat voor elkaar gebokst?

“Dat is een goede vraag. Geluk speelt een rol, maar je moet ook vertrouwen hebben in de spelers die je kiest als doelpuntenmaker,” doelt Chantal op de bonuspunten die te verdienen zijn met deze voorspelling.

Nu maak je ons erg nieuwsgierig wie jouw geheime wapen was?
“Chuba Akpom! Hij maakte voor mij het verschil. Zijn doelpunten tegen FC Volendam, sc Heerenveen en AEK Athene leverden mij veel punten op.”

Hoe kwam je op het idee om op goals van Akpom te gokken?
“Net nadat John van ’t Schip werd aangesteld, maakte Akpom zijn eerste doelpunt. Vanaf dat moment zag je het vertrouwen bij hem groeien. Ik werd echt een beetje fan en kreeg het gevoel dat hij wel eens meer kon gaan brengen. Daarom besloot ik in de Ajax Life Poule op doelpunten van Chuba te gokken. Ik hoop dat hij ook in het nieuwe jaar nog veel voor Ajax kan betekenen. Er gaan geruchten dat hij mogelijk vertrekt, maar persoonlijk hoop ik dat hij blijft. Hij kan naast Brobbey een belangrijke speler zijn voor Ajax.”

Heb jij in dit lastige seizoen dan ook vaak gegokt op puntverlies van Ajax?
“Nee, dat is mijn eerlijke antwoord. Ik blijf altijd hoop houden. Dit seizoen heb ik één gelijkspelletje ingevuld. Dat was toen Ajax de uitwedstrijd bij PSV speelde. In de overige duels liet ik mijn club laten winnen. Dat levert mij nu deze maandprijs op. De uitslagen tegen PEC Zwolle (2-2) en Hercules (3-2) waren natuurlijk enorme dompers, maar de overige potjes in december werden gewonnen.”

Aanbevolen
Tahirovic over individuele prijs: ‘Ik ben wel een beetje verbaasd’

Heb je nog wat tips voor je medespelers in de Ajax Life Poule?
“Ik heb geen glazen bol in de kamer staan, hoor. Haha! Ik denk dat het vooral belangrijk is goed na te denken van welke speler je doelpunten verwacht. Dat kan je veel bonuspunten opleveren. Mijn maandoverwinning heb ik echt te danken aan de treffers van Akpom. Daarnaast is het belangrijk geloof te houden in je club en gewoon voor die overwinningen te gaan.”

Je gaat aan de haal met twee kaarten voor Ajax - RKC. Gefeliciteerd! Bezoek je vaak wedstrijden in de Johan Cruijff Arena?
“Ik probeer ieder seizoen een aantal wedstrijden mee te pikken. In de afgelopen maanden was ik bij de thuiswedstrijden tegen FC Volendam en AEK Athene. Ik heb de goede potjes uitgekozen.”

Wellicht breng je geluk. Dan zijn we blij dat je er ook tegen RKC bij bent!
“Wie weet, haha!”

Heb je je voorspellingen voor januari al ingevuld?
“Nee, dat moet ik nog doen. Ik denk dat ik op goals van Brobbey ga inzetten. Hij heeft in de winterstop wat rust gehad en ik denk dat hij zijn frustraties van de laatste twee wedstrijden in doelpunten gaat omzetten. Bovendien is John van ’t Schip dan ook weer terug. Misschien brengt hij wel meer teweeg dan we denken. Het is best pijnlijk dat het voor Ajax precies mis ging tijdens de twee wedstrijden dat hij in Australië was.”

Bedankt voor het delen van je verhaal en veel plezier alvast bij Ajax - RKC!
“Dankjewel! Ik heb er gewoon weer zin in!”

Denk jij beter te kunnen presteren dan Chantal? Schrijf je dan ook in voor onze Ajax Life Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand januari. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >