Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veelbesproken Berghuis denkt niet dat hij nog van beeldvorming afkomt

Het ging de afgelopen week veel over Steven Berghuis. Niet alleen in positieve zin vanwege zijn spel, maar ook in negatief opzicht. Dat had alles te maken met zijn rode kaart tegen Olympique Marseille. De hoofdpersoon in kwestie reageert.

04 december 2023 - 09:32
Berghuisnecaja800
Berghuis negeert alle kritiek. © Pro Shots

Ook in Nijmegen nam Berghuis zijn ploeg bij de hand, zoals hij eerder deed in Stade Vélodrome. De ervaren linkspoot deed wat je graag van hem ziet. Hij strooide met passjes en dartelde over het veld. Toch was er ook kritiek na zijn rode kaart. Het label ‘typische Berghuisactie’ werd al snel op de overtreding geplakt.

“Je weet hoe de lijntjes lopen. Het zijn voornamelijk mensen die me niet kennen en niet met me hebben gewerkt,” zo stelt Berghuis voor de camera van ESPN. “Ze kennen m’n persoonlijkheid niet en spreken me nooit. Dan is het standaardoordeel ‘frustratie’ of ‘dat is Berghuis, zo kennen we hem’. Je kunt het hele riedeltje wel afgaan.”

De aanvaller – die kennelijk van mening is dat hemzelf niks valt te verwijten – negeert alle kritiek. “Dat is beeldvorming. Daar kom je niet meer vanaf. Daar moet ik mee leven,” vervolgt Berghuis. “Het zijn mensen met dubbele agenda’s. Die heb ik niet. Ik geniet van het spel en ben recht voor m’n raap. Daardoor kan ik heel goed leven met mezelf.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Berghuis en Bergwijn kunnen niet met z’n tweeën hele elftal dragen’

Niet alleen de buitenwacht had een mening over de tackle van Berghuis. Ook Joaquín Correa, die niet verder kon, vond het moeilijk verkroppen dat hij geen excuses kreeg. De speler van Olympique Marseille liet op Instagram van zich horen. “Ik ken je niet, maar je had het lef om na de wedstrijd tegen mij te zeggen dat er niets aan de hand was, in plaats van je te verontschuldigen of je zorgen te maken over mijn toestand.”

Berghuis denkt daar weer het zijne van. “Ik communiceer niet via Instagram en kijk er ook niet op. Ik zag de noodzaak niet zo, eerlijk gezegd. Ik heb aan Gerónimo Rulli en Gaston Avila nog gevraagd hoe het met hem was. Ik blesseer hem niet expres. Ik wens hem het allerbeste. Ik had niet de intentie hem te blesseren. Dat is voetbal. Hij heeft een beetje pech gehad met hoe ik neerkwam op hem. Het hoort erbij, sorry.”

Aanbevolen
Brobbey wil criticasters dolgraag ongelijk bewijzen

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >