Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey wil criticasters dolgraag ongelijk bewijzen

Brian Brobbey laat zich steeds meer gelden. Niet alleen als afmaker, maar ook als aangever. Na afloop van de 2-1-zege op NEC gaat de spits in op zijn assist, kritiek en de samenwerking met Chuba Akpom.

03 december 2023 - 17:38
Brobbeynecaja800
De assist van Brobbey in beeld. © Pro Shots

Hoogstaand was het allemaal niet in het Goffertstadion. Toch creëerde Ajax best wat kansen. Zo was Brobbey zelf dicht bij de 0-1. De door Jorrel Hato verlengde corner was net te hard om binnen te kunnen koppen.

Na de theepauze was het wel raak, op aangeven van Brobbey. “Ik draaide weg en wilde zelf schieten, maar moest nog om de keeper heen. Toen zag ik Kristian Hlynsson vrijstaan,” zo haalt de spits desgevraagd het moment terug. “Of dit net zo lekker is als een doelpunt? Zeker!”

Toch is Brobbey liever zelf het eindstation. Als wordt gesteld dat hij inmiddels meer een aangever dan afmaker is, begint de spits te lachen. “Volgens mij heb ik nu vier assists en vijf goals. Ik maak liever doelpunten hoor, daar niet van.”

Dat de samenwerking tussen Brobbey en zijn teamgenoten steeds beter gaat, merkt hij zelf ook. “Ze weten hoe ik speel. Als ik de bal krijg, moeten de spelers om me heen bewegen. Nieuwe jongens begrijpen dat ook steeds beter.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Berghuis en Bergwijn kunnen niet met z’n tweeën hele elftal dragen’

Hoewel Brobbey steeds vaker negentig minuten speelt, werd hij in Nijmegen vroegtijdig naar de kant gehaald. Dat had volgens hem niks te maken met zijn fysieke gesteldheid. De spits voelt zich goed, mede dankzij extra conditionele training in de voorbereiding. 

Chuba Akpom en Brobbey lijken vooral concurrenten van elkaar, maar laatstgenoemde denkt dat hij ook prima met de zomeraankoop samen kan spelen. “Hij kan in de spits voetballen, maar ook op tien. Als we samen zouden spelen, zouden we een goede connectie hebben.”

Kritiek was er de afgelopen weken ook op Brobbey, onder andere van Marco van Basten. “Mensen praten zo veel, ook aan tafel bij Rondo. Soms doet het je wel wat. Dan wil je jezelf laten zien en hun ongelijk bewijzen. Of dat lukt? Zeker.”

Brobbey gaf onlangs aan graag met een spitsentrainer aan de slag te willen. Hulp van John Bosman heeft hij nog niet gehad. “We spelen veel wedstrijden in een korte periode. Dan ben je ook bezig met herstellen. We hebben nog niet samen getraind, maar dat komt wel.”

Met een dikke winterjas verliet Brobbey de perskamer weer. Snel de bus in en daar met teamgenoten ‘lekker over het leven praten’, aldus de spits.

Aanbevolen
Dit valt op terwijl Ajax niet hartverwarmend speelt, maar wel wint

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >