Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit valt op terwijl Ajax niet hartverwarmend speelt, maar wel wint

Ajax mag weer een driepunter bijschrijven. In een koud Goffertstadion werden we niet bepaald warm van het vertoonde spel, maar stapten de Ajacieden wel met een zege van het veld (1-2). Dit viel zoal op.

03 december 2023 - 16:24
Verslagnecaja800
Hlynsson scoort, de bedankjes gaan naar Brobbey. © Pro Shots

Veel oud-bekenden
John van ’t Schip kon in Nijmegen weer beschikken over Josip Sutalo. De verdediger begon op de bank. “Hij is fit, maar heeft pas één training meegedaan. Daarnaast hebben Devyne Rensch en Jorrel Hato het goed gedaan. Het is wel fijn dat hij er weer is. Het geeft meer power als we hem kunnen inbrengen,” aldus de trainer tegenover ESPN

Verder keerden Ar’jany Martha en Kristian Hlynsson terug in de startformatie, wat ten koste ging van Borna Sosa en Carlos Forbs. Bij NEC zagen we flink wat oud-bekenden. Jasper Cillessen, Youri Baas, Sontje Hansen en Lasse Schöne stonden allemaal bij de in de basis.  

Tamme eerste helft
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Brian Brobbey, die een door Hato verlengde corner van dichtbij naast kopte. Na een kwartier noteerden we ook de eerste mogelijkheid voor NEC, maar het schot van Koki Ogawa was een prooi voor Diant Ramaj. De Nijmegenaren waren vooral gevaarlijk wanneer ze de lange bal van achteruit speelden. 

Het tempo lag bij Ajax te laag om het NEC écht moeilijk te maken. Als het gaspedaal wel werd ingedrukt, werden de Ajacieden ook gelijk gevaarlijk. Zo moest Cillessen in actie komen op een kopbal van Brobbey en was Steven Berghuis eveneens dicht bij de openingstreffer. Duidelijk is dat Van ‘t Schip het Ajaxspel er steeds beter weet in te slijpen, maar het was nog niet genoeg. Kortom, een tamme eerste helft.

Brobbey laat zich opnieuw gelden
Sutalo kwam na de broodnodige warme thee binnen de lijnen. Hij verving Anton Gaaei, die er wederom niet lekker inzat. Kenneth Taylor nam het NEC-doel vroeg in de tweede helft onder vuur, maar via de vingertoppen van Cillessen belandde de bal op de lat. Even later was het wel raak. Hlynsson tikte binnen na uitstekend voorbereidend werk van Brobbey. 

Hoewel de spits in het Goffertstadion niet zijn beste wedstrijd speelde, liet hij zich opnieuw gelden. Misschien wel omdat supersub Chuba Akpom in zijn nek hijgt. Hoe dan ook, dit is de Brian die we willen zien. Na zeventig minuten kwam de een voor de ander binnen de lijnen. Beiden werden toegezongen vanuit het uitvak.

Toch nog spannend...
Gerust waren we er zeker niet op. De marge was nipt, terwijl Ajax ook in de tweede helft niet bepaald potten brak. NEC rook daarentegen bloed. Het was bij vlagen billenknijpen.

De ingevallen Forbs leek in de slotfase een einde aan de spanning te maken, door een voorzet van Berghuis van dichtbij binnen te werken. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, tot NEC via Elayis Tavsan de aansluitingstreffer maakte.

Het bleef gelukkig bij 1-2. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >