Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe vang jij gemis van Berghuis en Bergwijn op tegen AEK?

Ajax staat voor een allesbepalend potje tegen AEK Athene. Een overwinning op de Grieken is donderdag noodzakelijk om na de winterstop nog Europees actief te zijn. Welke Ajacieden laat jij de laatste strohalm grijpen?

13 december 2023 - 14:43
Forbs 1200
Krijgt Forbs van jou een basisplaats? © AFC Ajax

Het was voor Ajax geen Europese groepsfase om over naar huis te schrijven. Tot dusverre speelden de Amsterdammers vijf duels onder drie verschillende trainers. Geen enkel treffen leverde de volle drie punten op. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Dat is immers de enige weg die leidt naar de derde plek in de groep en daarmee een vervolg in de Conference League.

Welke hoofdrolspelers stuur jij het veld in? Kies je op linksback bijvoorbeeld voor de ervaring van Borna Sosa of krijgt de talentvolle Ar’jany Martha wederom de voorkeur? Verder moet je een oplossing vinden voor het gemis van zowel Steven Berghuis als Steven Bergwijn. De eerste Steven is geschorst, de tweede geblesseerd. 

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Onze plicht zo ver mogelijk te komen in Europa’

Carlos Forbs lijkt een logische optie om op links- of rechtsbuiten te gaan spelen. Veel meer smaken heeft John van ’t Schip immers niet op die posities. Of gooi jij het sowieso helemaal om door bijvoorbeeld met twee spitsen te beginnen? Dat kan met het duo Brian Brobbey en Chuba Akpom. Of kies je ook hier voor de snelheid van Forbs? Keuzes, keuzes, keuzes!

Laat ons vooral weten hoe jij het zou aanpakken! Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het thuisduel met AEK en leef je uit.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. En dan? Lekker discussiëren met je mede-supporters!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >