Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip over invalbeurt Banel: ‘Niet makkelijk voor hem’

Ajax won zaterdag van Sparta (2-1) in een wedstrijd met twee gezichten. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was enorm. John van ’t Schip probeert in de perskamper van de Johan Cruijff Arena zijn vinger op de zere plek te leggen.

09 december 2023 - 22:17
Schipajaspa800
Banel kende een ongelukkige invalbeurt. © Pro Shots

“In de eerste helft zag ik een Ajax dat mooie aanvallen en kansen creëerde,” zo begint de trainer aan zijn analyse. “Na rust was de energie een stuk minder. We gingen te snel naar voren, op momenten dat we nog niet zo ver waren. Dan verlies je de bal en geef je Sparta de kans ons terug te dwingen. Zo loop je in een vicieuze cirkel achter de feiten aan.” 

We waren er met een marge van één doelpunt niet gerust op. Van ’t Schip kneep ‘m echter niet, al wist hij dat Sparta uit het niets kon toeslaan. “Ze zaten wel degelijk in de wedstrijd. Ondanks dat, krijgen ze geen grote kansen. Wij daarentegen wel. We hadden die derde treffer gewoon moeten maken. Dan is de wedstrijd klaar.” 

De trainer haalde met Brian Brobbey en Kristian Hlynsson twee van zijn beste spelers van het veld. Heel bevorderlijk was dat niet, maar Van ’t Schip komt met een logische verklaring. “Er waren jongens die door de medische staf moesten worden gewisseld vanwege pijn. Brobbey en Steven Bergwijn sukkelen een beetje. Ar’jany Martha en Hlynsson zaten er doorheen.” 

Aanbevolen
Brobbey drijft Vriends tot wanhoop met ijzersterk gebruik van lichaam

Een van de spelers die binnen de lijnen kwam, was Jaydon Banel. Hij viel eerder in tegen Olympique Marseille en NEC. “Banel laat bij Jong Ajax zien dat hij stappen maakt. Hij doet het goed op de training,” zo antwoordt Van ’t Schip op vragen van Ajax Life. “Voor hem was het niet makkelijk vandaag in te vallen. Het kwam veel neer op werken en een ongelukkige bal die hij net niet binnen wist te houden.”

We zijn benieuwd of Banel een blijvertje is. Over het algemeen gaat zo’n doorbraak met vallen en opstaan. Kijk maar naar Martha, die het na een paar goede wedstrijden toch lastig heeft. “In het begin zijn de verwachtingen niet zo hoog. Nu komt er meer druk op. Dat is voor hem nieuw. Daar moet hij mee omgaan. We zijn hartstikke tevreden met hoe hij het elftal helpt, maar je ziet dat hij geen geboren linksback is.”

Met de winterse transferperiode op komst, krijgt Van ’t Schip ook vragen over posities waarop hij zijn elftal graag versterkt ziet worden. “Daar ga ik niet te veel op in. Ik richt me op de ploeg die ik heb. Daar zit een goede ontwikkeling in. Uiteraard zijn versterkingen welkom. Als er financieel iets kan worden gedaan, gaat dat gebeuren,” aldus de trainer, die aangeeft dat geen enkele speler heeft aangegeven weg te willen.

Ajax klimt in ieder geval voor even naar de vijfde plek, afhankelijk van wat Go Ahead Eagles zondag tegen FC Utrecht doet. Daarmee is het eerste doel van Van ’t Schip bereikt, maar de trainer wil meer. “We aimen hoger, om de druk op AZ, FC Twente en Feyenoord te houden. Dat hoort bij Ajax. Dat moeten we van elkaar eisen.”

Aanbevolen
Bergwijn hoopt dat actie Ajax helpt online haat te verminderen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >