Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa verbiedt duel Ajax Vrouwen live uit te zenden in Johan Cruijff Arena

Ajax wilde het stadionprogramma voorafgaand aan het Europese treffen met AEK Athene van extra entertainment voorzien. De club was voornemens het Champions Leagueduel van Ajax Vrouwen op bezoek bij Bayern München live uit te zenden in het stadion. De Uefa stak hier een stokje voor.

14 december 2023 - 13:02
Ajax Vrouwen 1200
Ajax Vrouwen stuntte tegen PSG. © AFC Ajax

Het is een drukke Ajaxdag. Zowel de mannen als de vrouwen moeten donderdag Europees aan de bak. Lekker veel voetbal dus op televisie. Ajax dacht daar handig gebruik van te maken en wilde supporters die naar de Johan Cruijff Arena afreizen, optimaal faciliteren. Hoe? Door het duel van de Amsterdames rechtstreeks op de grote schermen uit te zenden.

In Duitsland trapt Ajax Vrouwen immers al om 18.45 uur af tegen Bayern München. De ploeg van Suzanne Bakker begon met een daverende verrassing aan het eerste seizoen in de Champions League door Paris Saint-Germain met 2-0 te verslaan. Daarna volgde een tamelijk kansloze 3-0-nederlaag bij AS Roma. Tegen Bayern München is er echter nog alles om voor te spelen.

Een fijn opwarmertje dus in aanloop naar het treffen tussen Ajax 1 en AEK. Althans, dat is hoe wij erover denken. Helaas verschijnen de beelden uit München donderdag toch niet op de grote schermen in het stadion. Dat is geen onwil van Ajax, maar de Uefa heeft het simpelweg verboden.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - AEK Athene

“Het live uitzenden van de wedstrijd tussen Bayern München en Ajax Vrouwen zou goede promotie zijn voor het vrouwenvoetbal,” reageert Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax. “Helaas zette de Uefa daar een streep door. Kennelijk richt de Europese voetbalbond zich liever op andere zaken. Een gemiste kans.”

De A-selectie van Ajax strijdt om 21.00 uur met AEK om de derde plaats in groep B van de Europa League. Een overwinning is noodzakelijk om na de winterstop het Europese avontuur te vervolgen in de Conference League.

Voor Ajax Vrouwen wacht sowieso nog een paar Europese groepsduels. Zo speelt de ploeg van Bakker op woensdag 20 december in de eigen Johan Cruijff Arena tegen hetzelfde Bayern München. Ook in Amsterdam wordt om 18.45 uur afgetrapt. Kaartjes voor dat duel zijn nog verkrijgbaar.

Aanbevolen
TV-tip: mis niks van Ajaxmannen en -vrouwen tegen AEK en Bayern!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >