Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch gebruikt kritiek vooral als motivatie om beter te worden

Devyne Rensch beseft zich als geen ander dat het voor Ajax maar om één ding draait tijdens het Europese treffen met AEK Athene: winnen, winnen en nog eens winnen. Het liefst verslaat hij de Grieken met goed voetbal. ‘Maar als dat niet lukt, dan maar een keer lelijk.’

13 december 2023 - 15:15
Rensch Aek 1200
Rensch voelt zich het prettigst als rechtsback. © Pro Shots

Alleen een driepunter is voor de ploeg van John van ’t Schip voldoende om na de winterstop nog Europees actief te zijn. Dan wacht een vervolg in de Conference League. Een toernooi dat Ajax nog onbekend is. De club was de afgelopen jaren veelal actief op het hoogste Europese podium. Rensch benadrukt echter dat niemand zijn neus ophaalt voor het derde Europese clubtoernooi.

“We weten waar we vandaan komen. We gaan vechten om te overwinteren in de Conference League. Daarbij maakt het niet uit of er veel geld op het spel staat of niet. Ajax moet door in Europa. Als we verliezen of gelijkspelen tegen AEK, valt het doek. We weten dus waar we voor strijden.”

Rensch hoopt zijn bijdrage te leveren aan een goed resultaat tegen de Grieken. In de afgelopen maanden kreeg hij flink wat kritiek te verduren, van onder andere Marco van Basten. De verdediger stelt er goed mee om te gaan. “Ik ben een persoon die weinig op sociale media zit, maar het internet is groot. Dan zie je wel eens iets voorbijkomen. Het belangrijkste is kritiek als een soort motivatie te gebruiken. Dat is wat ik doe.”

De laatste vijf wedstrijden kreeg Rensch steevast een basisplaats. De ene keer als rechtsback, de andere keer als centrale verdediger. Van ’t Schip zegt Rensch een belangrijke speler te vinden. “Ondanks dat hij zelf nog jong is, heeft hij in deze jeugdige selectie aardig wat Europese ervaring. Devyne is op meerdere posities inzetbaar. Dat is soms een voordeel en soms een nadeel voor een speler,” aldus de trainer.

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Onze plicht zo ver mogelijk te komen in Europa’

“Een speler wil zich immers ook graag op een vaste positie nestelen. Toch kan hij ons met zijn multifunctionele inzetbaarheid helpen,” vervolgt Van ’t Schip, die de vraag krijgt op welke plek hij Rensch het beste tot zijn recht vindt komen. “Ik heb hem op rechtsback hele goede wedstrijden zien spelen, maar de laatste duels was hij centraal achterin ook sterk met Jorrel Hato naast zich. Het ligt ook een beetje aan de wedstrijd. Misschien komt hij centraal nu iets beter tot zijn recht, maar zoveel keuzemogelijkheden hebben we niet.”

Nog belangrijker is de vraag waar de speler zichzelf het prettigst voelt. “Dan kies ik voor de rechtsbackpositie. Daar speelde ik in het eerste elftal het meeste,” is het eerlijke antwoord van Rensch, die in de jeugd overigens vooral als linker centrale verdediger voetbalde. “Ik vind niet dat mijn veelzijdigheid mij in de weg zit. Het heeft mij geholpen op meerdere posities te spelen. Natuurlijk is het prettig jezelf verder te ontwikkelen op een vaste plek, maar ik wil vooral altijd spelen. Of het nu centraal, als back of als doelman is,” voegt hij daar met een knipoog aan toe.

Hoewel ook Rensch ziet dat er bij Ajax nog veel beter moet, vindt hij dat de vlag er anders bij hangt dan een paar maanden geleden. Sinds de aanstelling van Van ’t Schip is de ploeg volgens de verdediger naar elkaar toegegroeid. “Iedereen werkt nog harder voor elkaar en we zijn beter op elkaar ingespeeld. Ik ben hongerig en wil winnen van AEK. Het liefst met goed voetbal, maar als dat niet lukt, dan maar een keer lelijk.”

Een zege op AEK kan het positieve gevoel nog een flinke boost geven. Dan schuif je toch met een ander gevoel aan bij het kerstdiner. “Ik heb zeker nog energie,” aldus Rensch. “Ik denk dat dat voor het hele team geldt. Wel zie je wereldwijd dat veel spelers geblesseerd raken in deze periode. In dat opzicht zijn een paar vrije dagen best fijn. Nog drie wedstrijden knallen en dan volgt er wat rust,” besluit hij.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: hoe vang jij gemis van Berghuis en Bergwijn op tegen AEK?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >