Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis en spelersgroep dankbaar voor steun supporters in Waalwijk

Ajax klimt door de zege in Waalwijk (2-3) naar de zesde plaats in de eredivisie. Daar is Steven Berghuis blij mee, maar hij kijkt ook alweer verder. ‘We moeten meer willen. Dat zijn we verplicht aan Ajax en onze supporters.’

06 december 2023 - 21:42
Berghuisrkcaja800
Het was ook voor Berghuis een vreemd duel. © Pro Shots

Als Berghuis voor de camera van ESPN verschijnt, stelt de verslaggever al gekscherend dat hij de matchwinnaar is. Hij maakte immers het derde Ajaxdoelpunt, voor de wedstrijd in september werd gestaakt. “Ik heb de winnende goal gemaakt,” zo grapt Berghuis met een brede glimlach. “Nee hoor, dat speelde helemaal niet in m’n hoofd.” 

Het restant van RKC-uit was voor iedereen een vreemde gewaarwording. Drie keer knipperen met je ogen en het was alweer voorbij. Ook Berghuis ervaarde dat zo. “Het was apart en lastig. De trainer noemde het gamemanagement. Slim je momenten en secondes pakken. Dat hebben we gedaan. Nu de punten meenemen en snel terug naar Amsterdam.”

De reden dat RKC - Ajax in twee delen werd gespeeld, was minder leuk. We herinneren ons allemaal de onfortuinlijke botsing tussen Etienne Vaessen en Brian Brobbey. Gelukkig kunnen we inmiddels zeggen dat alles goed is afgelopen. Berghuis: “Het mag niet onbenoemd blijven dat we blij zijn dat het goed met hem gaat. Gezondheid gaat boven alles.”

Aanbevolen
Zoontje Vaessen verzekert zich als groot Brobbeyfan van shirtje Ajaxspits

Berghuis is blij dat Ajax van de achttiende naar de zesde plek in de eredivisie is geklommen, maar de linkspoot is nog niet tevreden. “Dit moeten we vasthouden. We moeten doorgaan en meer willen. Dat zijn we verplicht aan Ajax en onze supporters. Als je ziet dat er 250 man meekomt, is dat mooi.”

Bij aankomst in Waalwijk, kregen Ajaxsupporters een dankbrief in de handen gedrukt. Ook werd een sjaaltje met daarop de ludieke tekst ‘Zes minuten lang, voor onze club uit Amsterdam’ overhandigd. Berghuis is inmiddels ook in het bezit van zo’n sjaaltje. “We hebben er een paar meegekregen van de supporters. Vanuit de spelersgroep zijn we dankbaar voor hun steun.”

Aanbevolen
Van ’t Schip wisselde niet tijdens restant RKC-uit: ‘Was niet nodig’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >