Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balende Martha houdt dubbel gevoel over aan Europese debuut

Na 77 minuten ging het wisselbord omhoog in Stade Vélodrome. Ar’jany Martha stond klaar voor zijn Europese debuut voor Ajax. Hij loste Borna Sosa af, maar zag binnen de lijnen hoe zijn ploeg vlak voor tijd de 4-3 om de oren kreeg tegen Olympique Marseille.

01 december 2023 - 08:46
Martha 1200 (2)
Martha in gesprek met Ajax TV. © AFC Ajax

Het eerste Europese optreden van Martha was reden voor Ajax TV om de twintigjarige voor de camera te trekken. Hoe had hij de avond beleefd? “Aan de ene kant is het leuk om je debuut in Europa te maken, maar als je zo’n wedstrijd verliest waarin verkeerde beslissingen worden gemaakt, dan kun je daar niks aan doen.”

“Het was een leuke wedstrijd, maar er kwam ook een beetje agressie bij kijken, omdat bepaalde dingen niet hoeven te gebeuren,” oordeelt Martha, doelend op veel beslissingen van scheidsrechter Simone Sozza. Hij gaf twee vrij makkelijke pingels aan de thuisploeg en stuurde Steven Berghuis met rood naar de kant.

“Zulke dingen gebeuren. Dat hoort erbij. Maar ik vond het wel jammer om te zien. Voor de rest zag ik een leuke wedstrijd met veel doelpunten. We hadden hier eigenlijk meer uit mogen halen,” aldus de linksback, die ook vertelt hoe de sfeer na afloop was in de kleedkamer.

“Een beetje grimmig. Het is natuurlijk niet leuk zo’n wedstrijd te verliezen. We hadden echt de kans met winst of een gelijkspel het veld af te gaan,” baalt Martha. “Ik ben blij met mijn debuut in Europa, maar het leven gaat verder. Op naar de volgende wedstrijd. Ik moet het nu nog verwerken. Ik baal gewoon nog van het resultaat. Het besef dat ik mijn Europese debuut heb gemaakt, komt later op de avond of de volgende dag wel.”

Aanbevolen
Van ’t Schip baalt van ‘dubieuze tegengoals’ in Marseille

Spannend vond Martha zijn invalbeurt niet. “Ik had meer het gevoel dat ik met name moest doen wat ik moest doen. We moesten vooral verdedigen en de schade beperken. Gelukkig kwamen we nog op gelijke hoogte. Het is alleen jammer van het laatste momentje, waardoor we toch op achterstand kwamen.”

Bij dat laatste moment doelt Martha op het geklungel van Diant Ramaj. De doelman liet de bal los in een poging een voorzet binnen te houden. Hij probeerde zijn fout te herstellen, maar vloerde daarbij Ismaila Sarr. De bal ging voor de tweede keer makkelijk op de stip, waarna Pierre-Emerick Aubameyang wederom trefzeker was: 4-3.

Martha: “Zulke dingen horen erbij. Ik denk dat het best moeilijk is zoiets achter me te laten. Het blijft ook hangen, want het hoort bij je debuut. Maar we moeten gewoon verder. Dat is belangrijk. Dat zei de trainer in de kleedkamer ook.”

En zo is het ook. Om te beginnen zondag in Nijmegen, als Ajax daar om 14.30 uur aftrapt tegen NEC.

Aanbevolen
Bergwijn kritisch op zichzelf bij openingstreffer Marseille

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >