Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip baalt van ‘dubieuze tegengoals’ in Marseille

Ajax verloor donderdag met 4-3 op bezoek bij Olympique Marseille. De Fransen scoorden twee keer uit een makkelijk gegeven strafschop, terwijl Steven Berghuis met rood van het veld werd gestuurd. John van ’t Schip snapt weinig van die beslissingen.

01 december 2023 - 07:01
Schip Marseille 1200
Van ’t Schip snapte weinig van de arbitrage in Marseille. © Pro Shots

“Er zat meer in,” zo concludeert de trainer voor de draaiende camera van Veronica. “We zijn teleurgesteld over het feit dat we zijn uitgeschakeld in de Europa League, maar maken nog kans op de Conference League. We spelen thuis tegen AEK Athene, met het publiek erachter. Als we die wedstrijd winnen, gaan we in ieder geval verder in Europa. Dat is nu het doel.”

Van ’t Schip erkent dat Ajax bij twee van de vier tegentreffers niet goed dekte, maar baalt ook van de twee makkelijk gegeven strafschoppen. “Je krijgt twee dubieuze tegengoals. De eerste is heel licht. Ik moet de tweede penalty nog terugzien, maar ook dat leek erg licht. De scheidsrechter maakt zijn Europese debuut en staat misschien ook onder hoogspanning.”

Aanbevolen
Berghuis vindt rode kaart uiterst discutabel en twijfelt zelfs over geel

En dan over de rode kaart van Steven Berghuis. Je kan zeggen dat het oliedom is zo’n tackle op die plek van het veld in te zetten, maar Van ’t Schip denkt vooral dat zijn speler een voortrekkersrol wilde laten zien. “Als je zes keer naar zo’n actie kijkt, wordt het vanzelf erger. Hij wilde zijn voortrekkersrol laten zien. Dat heeft hij gedaan. In de eerste helft was hij goed met twee assists. Dan is het ongelukkig dat zoiets gebeurt.” 

Ook met tien man kreeg Ajax kansen op meer. “Ik vind dat we als team een goede wedstrijd hebben gespeeld. Als je ziet hoe we zelfs met tien man terugkomen en ook nog kunnen winnen bij een 3-3-stand… Het is jammer dat we niet gelijk hebben gespeeld, al had dat voor de rest niet zo veel uitgemaakt. Meer voor de moraal.” 

Van ’t Schip is in ieder geval blij met de vechtlust die hij in Marseille heeft gezien. Nu gaat de focus vol op het uitduel met NEC, dat zondag op het programma staat. “Ik zei tegen de jongens dat ze er als team hebben gestaan en voor elkaar hebben gevochten. Dat moeten we meenemen naar de komende wedstrijden.”

Aanbevolen
Bergwijn kritisch op zichzelf bij openingstreffer Marseille

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >