Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 5: hoop op wederopstanding in 2024

De turbulente eerste seizoenshelft van Ajax zit erop. We sluiten het kalenderjaar af met Ajax Life 5. Dit magazine valt vanaf vrijdag 22 december op de mat bij leden van Supportersvereniging Ajax. Een voorproefje!

20 december 2023 - 17:56
Al5aankondiging800
Wat gaat 2024 ons en Ajax brengen? © Ajax Life

Op de cover van ons decembernummer zien we Kristian Hlynsson. Na een aantal jaar in Jong Ajax te hebben gespeeld, werd hij vorige maand definitief overgeheveld naar het eerste elftal. In Vragenvuur vertelt de middenvelder over IJslandse tradities, gastgezinnen, een bijzondere tatoeage en zijn connectie met Steven Berghuis. 

Drie weggestuurde trainers, slechte prestaties, bestuurlijke onrust... Het is geen Ajacied ontgaan dat de club een historisch slecht kalenderjaar achter de rug heeft. Toch waren er zelfs in 2023 dingen die goed gingen. Menno Pot maakte een bescheiden lijstje hoogtepunten van een grimmig Ajaxjaar. 

Brian Brobbey is misschien wel de meest besproken Ajacied dit kalenderjaar. De spits is de laatste weken bezig zijn grootste criticasters de mond te snoeren. “Mensen praten zoveel,” zegt hij zelf. Wij kijken (vooral) naar zijn cijfers

Aanbevolen
Win gesigneerd Gironashirt van Blind!

Hoofd scouting Kelvin de Lang kwam afgelopen zomer over van Manchester City om in Amsterdam de scoutingstak te herstructureren. Daarnaast moet hij Ajax in januari door een goede transferperiode loodsen. Reden genoeg dus voor een nadere kennismaking.

Daley Blind stunt dit seizoen in de herfst van zijn carrière met Girona in de Spaanse Primera División. De verdediger blikt terug op een opmerkelijk jaar en kijkt met een schuin oog naar de toekomst. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, maar ben voor mijn gevoel nog niet klaar bij Ajax, als voetballer,” aldus Blind.

En dan onze vaste columnisten. Sonny Silooy vertelt over de lange winterstop van seizoen 1984/1985, Dave Vos blikt terug op de eerste seizoenshelft en Arco Gnocchi probeert uit te leggen wat zijn favoriete kerstfilm Muppet Christmas Carol met Ajax te maken heeft. 

Aanbevolen
Puzzel jezelf naar dikke prijzen met onze kerstpuzzel!

Op De Toekomst spreken we verder met Charlie Setford (Jong Ajax) en Chasity Grant (Ajax Vrouwen). In de rubriek Typische Elf stelt Martijn Reuser een elftal vol typetjes samen.

Tot slot schreef David Endt over een speciale aanvoerdersband, ‘spreken’ we het wedstrijdformulier en kijkt Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van SV Ajax, terug op het afgelopen jaar.

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 5 valt vanaf vrijdag 22 december op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Ajax Life 5: win boek Het Ajax Shirt, Ajax in crisis of Voetbal kijken met Van Basten

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >