Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zingen met Froger tijdens Open Dag van Ajax

Op de Open Dag van Ajax viel voor iedereen iets te beleven. Voor sommige supporters werd de dag echter extra speciaal. Zo kreeg de negentienjarige Gijs Vogels plots de microfoon van zanger Danny Froger onder zijn neus geschoven.

Door Jordy Haak
08 augustus 2023 - 17:04
Zingen Met Froger 1200
Gijs mag een liedje zingen met Danny Froger. © Ajax Life

Nadat de supporters zich rondom de Johan Cruijff Arena hadden vermaakt met verschillende voetbalactiviteiten, gingen de stadionpoorten rond de klok van 13.15 uur open. In aanloop naar de spelerspresentatie en de open training kon het publiek rekenen op een feestelijk programma. Een drietal zangers – waaronder Froger – zorgden voor de muzikale omlijsting.

Die optredens vielen goed in de smaak bij Gijs en zijn vrienden. Toen Froger het nummer Buona sera/Oh Marie van André Hazes ten gehore bracht, stond de vriendengroep dan ook op de banken. In vak 021 om precies te zijn, direct langs het veld. “We stonden naar Froger te zwaaien en plots waren we de pineut. In de positieve zin van het woord,” vertelt Gijs, die afkomstig is uit Oss.

“Voor ik het wist, had ik een microfoon onder mijn neus. De tekst van het nummer was geen probleem voor me, want Hazes is de basis. Ook voor een Brabander,” vervolgt hij lachend. Het enthousiasme van Gijs kon op waardering rekenen, bewees de grote lach die op het gezicht van Froger verscheen.

“Of hij nog iets heeft gezegd over mijn zangkwaliteiten? Nee, dat is maar goed ook. Ik vond het zelf bijzonder matig. Ik geef mezelf een zesje,” aldus een lachende Gijs. “Een optreden op de middenstip van een uitverkochte Johan Cruijff Arena laat nog wel even op zich wachten, maar ze mogen me altijd boeken. Geen enkel probleem!”

Gijs Vogels 2 1200

Gijs mogen ze altijd bellen voor een optreden! © Ajax Life

De liefde voor Ajax kreeg Gijs er met de paplepel ingegoten, ondanks zijn Brabantse afkomst. Hij is dan ook al zijn hele leven Ajacied en had het goed naar zin op de Open Dag. “Het was bijzonder gezellig en de open training was goed opgezet. Ik ben benieuwd naar het nieuwe seizoen en heb er vooral veel zin in. Met mijn vertrouwen zit het wel goed. Zeker met de nieuwe aankopen erbij. Ik ben positief. Schouders eronder en gas erop.”

Gijs was niet de enige Ajacied die een leuke dag beleefde. Zo vierde Esmee haar elfde verjaardag. Waar kun je dat nu beter doen dan op de tribune van de Johan Cruijff Arena? “Ik heb al veel cadeautjes gehad, waaronder een Ajaxbal,” reageert de jarige job. “Het bezoek aan de Open Dag is mijn volgende presentje. Supertof!”

De trotse Amsterdamse vond het vooral leuk om naar de training te kijken. Zo kon ze haar helden van dichtbij bewonderen. Ze heeft vertrouwen in de ploeg van Maurice Steijn. “Ik denk dat Ajax kampioen gaat worden,” klinkt het zelfverzekerd.

Zo heeft iedereen zijn eigen herinneringen overgehouden aan de Open Dag van Ajax. Het ‘optreden’ van Gijs werd door ons bovendien op camera vastgelegd en gedeeld via Instagram. We zijn benieuwd of hij al is vastgelegd voor de Open Dag van volgend jaar!

Aanbevolen
Supporters zien hun helden van dichtbij tijdens Ajax Open Dag

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >